ABD'den IŞİD'e Suriye'de büyük darbe

Pentagon sözcüsü Ashton Carter, ABD özel harekat komandolarının IŞİD'e operasyon düzenlediğini açıkladı. Operasyonda terör örgütü IŞİD'in kilit isimlerinden Ebu Seyyaf öldürüldü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, ABD Özel Operasyon Güçleri'nin IŞİD liderlerinden Ebu Sayyaf'ı ele geçirmek için dün gece Suriye'de operasyon düzenlediğini kaydetti.    

Carter, yaptığı yazılı açıklamada, Sayyaf'ın IŞİD'in askeri operasyonlarına katıldığı ve örgütün yasadışı petrol, gaz ve finansal kaynak edinme işlemlerini yürütmeye yardım ettiğini ifade etti. 

ABD Başkanı Barack Obama'nın direktifiyle, ülkenin doğusundaki El-Amir'de, IŞİD'in kıdemli liderlerinden bilinen Sayyaf ve karısı Ümmü Sayyaf'ı yakalamak için özel operasyon yapıldığını belirten Carter, ABD güçleriyle çarpışmaya giren Sayyaf'ın operasyon sırasında öldürüldüğünü bildirdi. 

ABD güçlerinin, IŞİD üyesi olduğundan ve örgütün faaliyetlerinde önemli rol oynadığından şüphelenilen Ümmü Sayyaf'ı ise canlı ele geçirdiğini bildiren Carter, "Kendisi, geçen akşam kurtarılan Yezidi kadının köleleştirilmesinde de suç ortaklığı yapmış görünüyor" ifadesini kullandı. 

Carter, operasyon sırasında hiçbir ABD askerinin zarar görmediğini açıklayarak, "Bu operasyon IŞİD'e diğer bir önemli darbe anlamına geliyor ve ABD'nin, kendi vatandaşları ile dost ve müttefiklerini tehdit eden teröristleri güvenli alanlardan yoksun bırakmada hiçbir zaman tereddüde düşmeyeceğini gösteriyor" dedi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir