AB'den yardım almak masada yok!

İspanya Ekonomi Bakanı de Guindos, Avrupa'dan kurtarma yardımı alınmasının gündemde yer almadığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MADRİD - İspanya Ekonomi Bakanı Luis de Guindos, Avrupa'dan kurtarma yardımı alınmasının gündemde yer almadığını ve bunun ülkenin borç sorunları açısından düşünülebilecek en kötü sonuç olacağını söyledi.
De Guindos devlet radyosuyla yaptığı söyleşide, "Yardım talebinde bulunmadık; bu masada değil... Bu, olası sonuçlar arasında en kötüsü, en son çare olabilir. İspanya ekonomik politikaları üzerindeki özerkliğini kaybedemez" dedi.
De Guindos'un bu açıklamaları, İspanya'nın önceki gün gerçekleştirdiği ve borçlanma maliyetlerinin yükseldiği tahvil ihalelerinin, ülkenin mali sorunlarını çözebilme kabiliyetine ilişkin endişeleri artırmasının ardından geldi.
Getiri farklarındaki sert yükselişin Avrupa ekonomilerinin büyüme kaydedememesi üzerine piyasa genelinde gözlenen tedirginlikten kaynaklandığını belirten De Guindos, sorunun sadece İspanya ile sınırlı olmadığını ifade etti.
Sıkı bütçe hedeflerini karşılamada ve ekonomideki daralmayla beraber zor durumdaki bankacılık sektörünü toparlamada güçlük çekeceğinden endişe edilen İspanya'nın Yunanistan, İrlanda ve Portekiz'in ardından yardım almak zorunda kalmasından korkuluyor.

(Reuters)

 

Bu konularda ilginizi çekebilir