4 ülkeye 'negatif', 4 ülkeye 'durağan'

Moody's, Avrupa'nın 8 ülkesinin ABS ve RMBS görünümlerini değerlendirdi, uyarılarda bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Avrupa'nın 'varlığa dayalı menkul değerler - ABS' ile 'konut ipoteğine dayalı menkul değerler - RMBS'in 2012 görünümlerini yayınladığı bir raporla açıkladı.

Buna göre Moody's, Yunanistan, İrlanda, Portekiz ve İspanya'nın ABS ve RMBS'lerinin görünümlerini 'negatif' olarak açıkladı. Kuruluş, kararına gerekçe olarak yavaşlamakta olan ekonomik büyüme hızının işsizlikte artış ve harcanabilir gelirlerde azalmaya neden olarak, ailelerin borç ödeme yeteneğini kısıtlamasını beklediğini kaydetti.

İngiltere, Fransa, Hollanda ve Almanya'ya ait ABS ve RMBS'lerin görünümlerini ise 'durağan' olarak belirleyen Moody's, buna gerekçe olarak; bu ülkelerin varlıklarının son bir yıl içinde istikrarlı performans gösterdiğini, önümüzdeki yıl da borç ödemelerinde aksaklık veya zarar beklemediğini duyurdu.

Raporda öne çıkan diğer başlıklar ise şöyle:

 - Artan işsizlik ve tasarruf tedbirleri karşılıklı performansları olumsuz etkileyecek.

 - 2012'de kredi kalitesinde gerçekleşecek yükseliş, bölgesel daralma nedeniyle kaynak yaratmak için seküritizasyona yönelecek küçük bankalar yüzünden bekleneni veremeyecek

 - 2012'de gerileyecek olan konut fiyatları, RMBS ve KOBİ kredilerinin kurtarma değerlerini de düşürecek, aracıların kredi kalitesini de gerileterek işlem risklerini yükseltecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir