Yeni roman Bergama'da geçecek

İttihat ve Terakki'nin 20 yılını ele aldığı son romanı “Elveda Güzel Vatanım”ı geçtiğimiz Aralık ayında yayınlayan Ahmet Ümit, yeni romanının hazırlıkları ve imza günü için İzmir, Bergama'daydı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başkan ile kent tarihi üzerine sohbet eden Ahmet Ümit, ilçenin 2 bin 500 yıllık tarihine ışık tutarak yeni kitabında Bergama'yı anlatacağını söyledi. Yeni romanı hakkında bilgi veren Ümit, "Benim romanlarımda belirgin özellik Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde bulunan tarihin ve kültürün yoğun bir şekilde yer almasıdır. Bunlar bazen antik dönemi, bazen de daha yakın zamanı anlatır. Özellikle bu topraklardaki antik kültür beni derinden etkilemektedir. Antik kültürü Bergama'da çok somut görüyoruz. Yerleşim ise kesintiye uğramadan devam ediyor. 2000 - 2500 yıllık kesintisiz bir tarihten bahsediyoruz. Bu çok heyecan verici. Buradaki coğrafya da çok öyle... Yunanistan'a da gittim ben, Atina'da Akropolü gördüm. Hem doğa bu kadar güzel, bu kadar görkemli değil, hem de bu kadar çok anıt yapı orada yok. Dolayısıyla Bergama'yı yazmak, buradaki kültürü tanıtmak aklımda olan bir şeydi. Şimdi buna karar verdim ve yapacağım. Bunun çalışmalarına başlamış bulunuyorum. Güzel bir roman çıkacak ve insanlar, Bergama'yı daha yakından tanıyacak" dedi. 

Ahmet Ümit, UNESCO Dünya Mirası listesine 2014 yılında kabul edilen Bergama'da UNESCO Alan Yönetimi Başkanlığı'ndan arkeolog Bülent Türkmen'den kentin tarihine ilişkin bilgiler aldı. Ümit, Bergama Müzesi'ni ve tarihi ören yerlerini gezerek yaşanmış hikâyeleri dinledi, yolculuk fotoğrafl arını Twitter'dan yayınladı. 

İşte Ahmet Ümit'in kendi yorumlarıyla Bergama fotoromanı…

1-611.jpg2-509.jpg3-375.jpg4-308.jpg

5-196.jpg6-176.jpg