Reddedilmek de güzeldir!
Erken çocukluk döneminde yapılan eleştiriler nedeniyle çoğu kişi "hayır" cevabını duymaktan çekinir. Yetişkin olarak da "evet" yanıtını almaya şartlanmışızdır.
MENEKŞE POLATCAN SERBEST
Brian Tracy, Ye O Kurbağayı adlı çok satan kişisel verimlilik kitabı ardından, Öp O Kurbağayı ile verimliliğin psikolojik tarafında daha da derinleşiyor ve başarı için yüzleşmemiz gereken duyguları masaya yatırıyor.
Alıştığımız kişisel gelişim kitapları çizgisinde hazırlanmış olan bu yeni eserin "basit güzeldir" mantığıyla okuduğunuzda, daha pozitif ve cesur bir bakış kazanmanızda etkili olduğunu görüyorsunuz.
Önünüzdeki psikolojik engellerle yüzleşerek, yani "kurbağaları öperek" istediğiniz kişiye dönüşebilmek için hangi kötü tecrübeleriniz ile kucaklaşmanız, barışmanız ve ders çıkarmanız gerekiyor?
havuzdaki suyu değiştirin
Düşünme tarzlarını hiç değiştirmeyen insanların zihinlerini, suyu devir daim olmayan bir havuza benzetebilirsiniz. Bu havuzun suyu hiç akmaz, bulanıktır ve bunun sonucunda havuzun dibinde, pis suda yaşayan canlılar için ideal bir yaşam zemini oluşur. Bu canlılar, kalıplaşmış negatif düşünceler ve zihinsel tutuculuktur.
Bize zararı olduğunu bildiğimiz halde düşünce, duygu ve inançlarınızı değiştirmek tabii ki kolay değildir. Yıllar sonra spora başlamak veya unuttuğumuz bir dili tekrar öğrenmeye çalışmak gibi, havuzunuzun yeni suyun akışına izin verecek şekilde devridaim olmasını sağlamanız zordur, ancak gelecekteki yaşantınızda istediğiniz noktaya varmayı sağlamanın yolu da budur.
"hayır" cevabını duyun!
Erken çocukluk döneminde yapılan eleştiriler nedeniyle çoğu kişi "hayır" cevabını duymaktan çekinir. Yetişkin olarak da "evet" yanıtını almaya şartlanmışızdır. Hayır kelimesini duymaktan kaçarsanız, başarılı ve mutlu olabileceğiniz pek çok şeyi denemekten de kaçınıyorsunuz demektir. Çünkü, reddedilmek başarı için gereklidir ve aslında güzeldir.
Reddedilmek, iş hayatının doğal akışının bir vazgeçilmezidir ve hatta, "hayır" cevabını duymuyor olmanızın gerçekten çaba sarf etmediğiniz anlamına geldiği bile söylenebilir. Bu nedenle, zihninizi "hayır" cevabından korkmayacak şekilde yeniden programlamalısınız. Reddedilme korkunuzu yenerseniz, kapıyı çalmak ve sizi bekleyen fırsatlara ulaşmak için "soru" sormaktan da korkmazsınız. Ne kadar çok soru sorarsanız, o kadar çok sonuç alırsınız. Girişimcilere yönelik yazılarıyla tanınan Guy Kawasaki'nin de altını çizdiği gibi, "ne kadar çok tohum ekerseniz, o kadar çok tohum alırsınız."
Reddedilme korkunuzu yenebilmek için, kendinize sürekli sizi hiçbir şeyin durduramayacağını söylemeniz gerekir. Kendinizi sakin, kendine güvenli ve güler yüzlü olarak tasarlayın. Kendinize konuşun ve arzunuz gerçekleştiğinde kendinizi nasıl hissedeceğinizi işin başından itibaren içinizde saklı bulundurun. Ve Spencer Johnson'un Peynirimi Kim Kaptı kitabında yazdığı gibi kendinize şu soruyu sormayı asla unutmayın: Korkuyor olmasam ne yapardım?
ÖP O KURBAĞAYI-Hayatınızdaki Tüm Olumsuzlukları Olumluya Çevirmenin 12 Muhteşem Yolu, Brian Tracy, Arıtan Yayınevi, 156 s.