Kitapçılardan önce

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Orhan Pamuk, bu kez büyük insani suçun peşinde!

Orhan Pamuk'un bir kuyu kazıcısı ve çırağının kurak topraklarda su arama öyküsünü anlattığı yeni romanı "Kızıl Saçlı Kadın" kitapçı rafl arında yerini almaya başladı. Pamuk, Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan Kırmızı Saçlı Kadın'da bizi otuz yıl önce İstanbul yakınlarındaki bir kasabada liseli bir gencin yaşadığı sarsıcı bir aşk hikâyesiyle, büyük bir insani suçun peşinden sürüklüyor. Ana meselesi Batı ve Doğu medeniyetinin iki önemli sorunu olan Kral Oedipus ile Firdevsi'nin Şehnamesi'ndeki Rüstem ve Shrab'ı bugünlerle ilişkilendirerek ele alan kitap; babalık, oğulluk meselesini ve onlarla ilişkili kadınların öykülerini anlatıyor. 

Kitap, şu cümlelerle tanıtılıyor: 

"İlk aşk deneyimi bütün bir hayatı belirler mi? Yoksa kaderimizi çizen yalnızca tarihin ve efsanelerin gücü müdür?" Kırmızı Saçlı Kadın, Orhan Pamuk, Yapı Kredi Yayınları, 204 s.


İşte Livaneli'nin Yaşar Kemal kitabının kapağı

Zülfü Livaneli, yakın dostu Yaşar Kemal için hazırladığı kitaba ona seslendiği gibi "Gözüyle Kartal Avlayan Yazar" adını verdi. Doğan Kitap'ın "anı / biyografi" dizisinden çıkacak olan kitabın kapağı belli oldu. 

Livaneli, Yaşar Kemal'in ardından Cumhuriyet Gazetesi'ne yazdığı bir yazıyı bakın nasıl bitirmişti: 

"Anılar anıları kovalıyor; bir çiçek dürbünü gibi her salladıkça yepyeni Yaşar Kemal tabloları oluşuyor. 

Ama susmam gerek, nasıl olsa herkes anlatacak onu; dostluğuyla onurlanan onca arkadaşı konuşacak. 

Ben sadece onun iki yakın dostunun sözlerini anacağım şimdi. 

Bunların birisi Sait Faik'e ait: 

Kitabını Yaşar Kemal için ‘Türklerin en Kürdüne, Kürtlerin en Türküne' diye imzalamış. Bu ülkeyi yıllardır yönetenler sadece bu cümleyi bile anlasalardı, bu kadar acı çekilmezdi. 

Sabahattin Eyüboğlu da onun için diyor ki: 

İnsan var Karartır ak gündüzü, 

İnsan var Ağartır gecemizi 

Gecen aydınlık olacak Yaşar Abi! Karanlıkla hiç işin olmadı ki!" 

Usta yazar Livaneli'nin Yaşar Kemal tablolarını edebiyatseverler dört gözle bekliyorlar…

Tuna Kiremitçi yeni romanıyla Destek Yayınları'nda

Tuna Kiremitçi'nin yeni aşk romanı "Kendi Seven Ağlamaz", Destek Yayınları etiketiyle çıkacak. Kiremitçi'nin "Gerçek aşk, ayrı dünyalar arasındadır" diye tanıttığı kitabın kapağı hazır. Önümüzdeki günlerde yayınlanmayı bekliyor. Kiremitçi, Filibe göçmeni bir ailenin çocuğu olarak 1973'de Eskişehir'de doğdu. İlk edebiyat ürünleri lise yıllarında Varlık'ta yayımlanan şiirleri. İlk şiir kitabı 1994 tarihli "Ayabakanlar" adıyla yayınlandı ve bu kitaptaki şiirlerle 1994 Yaşar Nabi Nayır Şiir Ödülü'nü kazandı. Bunu 1998'de çıkan ikinci şiir kitabı "Akademi" izledi. Aynı yıllarda müziğe de yöneldi ve kendi imkânlarıyla gitar ve bas gitar çalmayı öğrendi. İlk romanı "Git Kendini Çok Sevdirmeden" 2002'de yayımlandı ve yeni bir edebiyat kuşağının müjdecisi sayıldı. Bunu Bu İşte Bir Yalnızlık Var (2003), Yolda Üç Kişi (2005), Dualar Kalıcıdır (2007), Küçüğe Bir Dondurma (2009), Selanik'te Sonbahar (2011), Gönül Meselesi (2013) ve Sonun Geldi Sevgilim (2014) romanları izledi. Tuna Kiremitçi'nin romanları Fransızcadan Çinceye, Arapçadan Bulgarcaya 12 dilde yayımlandı. "Bu İşte Bir Yalnızlık Var" 2013'te sinemaya uyarlandı, başrolleri Engin Altan Düzyatan ve Özgü Namal canlandırdı. "Dualar Kalıcıdır"ın 2014 tarihli tiyatro uyarlamasında Nurseli İdiz rol aldı. Besteleri kendisi dışında Haluk Levent, Ajda Pekkan, Müslüm Gürses, Demet Sağıroğlu, Renan Bilek ve Esin İris gibi sanatçılar tarafından da seslendirildi.