Zeki GÜNDÜZ

VERGİ POLEMİKLERİ zeki.gunduz@dunya.com
TÜM YAZILARI
Tatil faturaları şirketinizde gider olarak dikkate alınamaz Değerli iş sahipleri, şirket ortakları, şirketlerin üst düzey yöneticileri, tatil yörelerinde sıklıkla şirketler adına fatura alındığına müşahit oluyoruz.
Damga Vergisi Kanunu iptal edilmelidir! Değerli okurlar, Devleti­mizin gelire ihtiya­cının büyük olduğu bir dönemde, gelir azaltıcı önerilerin hoş karşılanmaya­cağını tabi ki bili­yorum. Ancak, radi­kal gibi görünen bu önerimin, beklenenin aksine geliri artı­rıcı etkisi de olabileceğini dü­şünüyorum. Vergi müfettişleri özlük haklarında iyileştirme istiyor Değerli okurlar, yazılarımda, beklenen vergi incelemelerinden(vergi fırtınası benzetmesi ile) bahsedince, bazı Vergi Müfettişlerinden yaşadıkları sorunların dile getirilmesi ricası aldım.
20 vergi inceleme konusu Değerli okurlar, seçimler ve af dönemi sonrası, çok muhtemeldir ki yaz sonundan itibaren hızlı ve etkin bir vergi inceleme programı başlatılacaktır. Diğer bir ifade ile vergi inceleme fırtınası geliyor. Güncel olası inceleme konularının bir kısmını listelemeye çalıştık. Aptallık Vergisi Bugün sizinle kabulü mümkün ol­mayan bir uygulamayı paylaşaca­ğım. Vergi davalarında barış kararını YK'lar bir tüccar gibi versin Şirketler neden matrah artırmalı? Değerli okurlar, 1 Mayıs’ta yayın­lanan yazımda konuyu şahıslar açısın­dan ele almış ve “Şahıs­lar neden matrah artırı­mı hükümlerinden yarar­lanmalı?” sorusunu on maddede yanıtlamaya ça­lışmıştım. Şimdi kurum­lar açısından konuyu ele alalım. Sahte belge kullanımı iddiası riskine karşı aftan yararlanma imkanı Matrah artırımı şirketin değerini artırır Şahsen aftan yararlanılması için 10 neden (1) Mükerrer matrah artırımı zorunlu mu? Kasa ve ortaklar cari affı için uyarı Deprem vergisi konusunda netleşen ve cevap bekleyen konular Verginin duayenleri vergi sorunlarını masaya yatırdı Muhasebe hilesi tartışması