Ufuk TARHAN

FÜTÜRİST UFUK futurist@ufuktarhan.com
TÜM YAZILARI
Sigorta sektöründe yapay zekâ kullanımı Yakın gelecekte iş dünyasının bile­şenlerini ele alarak, ne yaşadığı­mızı ve yaşayabileceğimizi, yapmamız gerekenleri daha iyi fark etmek adına yapay zekânın (YZ) iş dünyasını etki­leyecek, dönüştürecek sektörel, somut olasılıklara bakalım istiyorum.
Liderlerin %80’i “YZ şart!” diyor, ama… diye devam ediyor… Hayatımıza Yapay Zeka (YZ) gireli ve iş dünyası gündeminin en tepe­sine yerleşeli neredeyse iki yıl oluyor (ChatGPT 30 Kasım 2022’de başlamış­tı). YZ’nın dünyayı baştan aşağı değiş­tireceği konusunda hiç kuşku yok. Her­kes ikna olmuş durumda. Stanford Üniversitesi YZ Index Raporu yayınladı! On yıl önce, en iyi yapay zekâ (YZ) sistemleri bi­le görüntülerdeki nesnele­ri insan seviyesinde sınıflan­dıramıyordu. YZ, dil anlama ve matematik problemleri­ni çözme konusunda zorla­nıyordu.
Yapay zekânın finans sektörüne etkileri  Finans sektörü, öncü ve dönüştürü­cü sektörlerin başında gelenlerden biri olarak, yapay zekâ (YZ) ile birlikte devrim niteliğinde bir değişime hazırla­nıyor daha doğrusu hazırlanmalı. Hem ülkemiz hem de küresel ölçekte, önü­müzdeki birkaç yıl finans alanlarında çalışanlara rahat, dur-durak olmayacak. Yapay zekâ çağına yazın hazırlanın: Sonbaharı ve kışı unutmayın! Yapay zekânın (YZ) iş dünyasını kökten değiştirdiği bir dönemde, hiç kimsenin yaz aylarını boş geçirmek gibi bir lüksü yok, olamaz. Hem yöneticiler hem beyaz yaka çalışanlar için yapılması gerekenler var. Otomotiv (Mobilite) Sektöründe Yapay Zeka etkisi Mağaza içi devrim: Perakendede yapay zeka kullanım örnekleri Sayılarla ChatGPT ve ‘Histerik Zannetme’ salgını Jevons Paradoksu ve yapay zekâ yüzünden iş kaybı Son birkaç senedir, hemen her ortamda teknolojiyle uzaktan yakından alakası olmayan çevrelerde bile ne konuşulursa konuşulsun konu eninde sonunda teknolojiye özellikle de Yapay zekâya (YZ) geliyor. Jevons Paradoksu ve yapay zeka yüzünden iş kaybı Amara Yasası’na göre: Değişim, yapay zeka ve gelecek… Yapay Zeka konusuna nasıl başlamalı? Yapay zeka ile ortaya çıkan bazı garip işler... Yapay zekâ ve müebbet öğrencilik Şu anda iş dünyasının karşılaştığı en önemli problem ve fırsat, artık ne kadar hızlı olduğunu bile tanımlayamadığımız teknolojik gelişmelerin getirdiği dönüşüm ortamı. Zihniyet Kalibrasyonu Yapmalısınız! Zihniyet, akıl, düşünce veya fikir anlamına gelen Arapça kökenli "zihn" kelimesinden türeyen, Türkçeye geçişinde "-iyet" eki alarak "zihniyet" kelimesine dönüşen önemli bir kelime.