Serbest Kürsü

TÜM YAZILARI
Uzaktan çalışma çalışmanın mutlu yolu Evden çalışma sadece kurumsal bir konu değil, daha iyi bir toplum yaratma şansıdır…Elon Musk evden çalışmanın ahlaki açıdan yanlış olduğunu söylüyor. Google, çalışanlarının performans değerlendirmelerine ofis katılımını da dahil etmeye başladı.
Otonom araçlar geliyor Otonom arabalar olarak da adlandırılan sürücüsüz ve kendi kendine giden otomobiller, bir kişinin manuel olarak kontrol etmesini gerektirmeyen, üzerindeki sensör, kamera ve radarla gittiği yolu, trafik durumunu ve çevre şartlarını algılayarak çalışan otomobillerdir. Kemerlerinizi Sıkın İniyoruz! İnternette dolaşırken bulduğum bir fıkranın emeklilere ikramiye verilmesi sürecine uyarladığım halini takdirlerinize sunuyorum.
Bağlantılı araçların sürdülebilir mobiliteye etkisi Dünyanın dört bir yanındaki şehirler sürdürülebilir mobilite adımlarını hızlandırarak ulaşımda mevcut fosil yakıt bağımlılığından, verimlilik ve yenilenebilir enerjiye dayalı bir geleceğe geçiş yapmak istiyor. Fintek ve gelecek Bankacılık, sigortacılık, ödeme hizmetleri gibi finansal alanlarda kullanılan yeni teknolojileri ve bu teknolojiler ile yeni iş modelleri üreten şirketleri sınıflandırmak için fintek (finansal teknoloji) terimi kullanılıyor. Gelecek on yılda güneş enerjisi Teknolojik gelişmeler, artan ekonomik destekler ve ülkelerin karbon nötr yolda politika kararları gibi çeşitli faktörler güneş enerjisinin ve çatı güneş enerji sistemlerinin önümüzdeki on yıl içinde çok ciddi oranda büyüyeceğini gösteriyor. Çip kıtlığı sonrası batarya krizi mi? Çip kıtlığı, otomotiv endüstrisini zorlarken batarya daha büyük bir sorun olarak gün yüzüne çıkmaya başladı. Elektrikli otomobillerden akıllı telefonlara, rüzgâr türbinlerinden füzelere kadar çipler veya yarı iletkenler 21. yüzyılın petrolü olarak görülüyor. Tamamen yapay zekâya yönelmek isteyen şirketler Huawei, tamamen yapay zekâ üzerine yoğunlaşmak isteyen şirketler listesine katıldı. Çin teknoloji ve telekomünikasyon devi, yaklaşık 10 yıldır ilk kez çarşamba günü yeni stratejik yönünü açıkladı ve odağını yapay zekâya kaydıracağını söyledi. Çin'in 'antik' İpek Yolu... Hindistan'ın Baharat Yolu... Asya’nın eski ekonomik ve kültürel merkezi olan Hindistan ve onun Doğu-Batı deniz alışverişinin merkezi olan limanları, Çin’in “İpek Yolu” kavramının altında gölgelenmiştir.  Elektrikli mobilitenin geleceği Gelişen e-mobilite, kıtalar ve hatta ülkeler arasında farklılıklar barındırırken, dünyada sürdürülebilirlik bakış açısı tüm paydaşların desteği ile yayılıyor. Getirin Bana O Günleri Yakalım Bugünleri Büyük sanatçı Erkin Koray’ın vefatından sonra Nazan Öncel’in paylaşımında kullandığı güzel bir o kadar da anlamlı bir cümle “getirin bana o günleri yakalım bu günleri”. Rusya… savaş ekonomisi… Rusya'nın resmi istatistik kurumuna göre; taşıt, römork ve yarı römork üretimi haziran ayında 2022'nin aynı ayına göre yüzde 50'den fazla arttı. Oysa Rusya Merkez Bankası raporları ise bu yılın ilk çeyreğinde endüstriyel işletmelerdeki işçi sayısında “kıtlık” yaşandığını gösteriyor. Görevimiz Tehlike: Kur Korumalı Mevduat Sinemalarda Görevimiz Tehlike filminde “Bu mesaj 5 saniye içerisinde kendisini imha edecektir” sözünü sık sık duyarız. Mesaj okunur ve mesajı ileten yazı, disk, kaset kendini imha eder. Ama görev alınır, gerçekleştirilmeye çalışılır ve sonunda da başarılmış olarak film sonlanır. Türkiye, hem kardeşimiz hem de ortağımız Çin ekonomisi neden tökezliyor? İki yıl önce Çin yükseklerde uçuyordu. Onlarca yıllık mucizevi büyüme, son derece fakir bir ulusu, bazı ölçütlere göre Amerika'nınkinden daha büyük olan gayrisafi yurtiçi hasılası olan bir ekonomik süper güce dönüştürmüştü.