Prof. Dr. Burak KÜNTAY

DÜNYA’NIN POLİTİKASI burak.kuntay@dunya.com
TÜM YAZILARI
Trump, Mar-a-Lago Amerika’nın bir numaralı gündemi çok uzun zamandır eski Başkan Donald Trump’ın davaları. Birçok konuda Trump ile ilgili soruşturma açıldığı zaten gündemdeydi. Trump’ın resmi olarak yargılanmasına karar veren ilk dava, geçtiğimiz ay içerisindeki sus parası davasıydı.
İsveç ve F16’lar Borç tavanı ve 14’üncü madde Amerika Birleşik Devletleri’nde 1917 senesinde çıkan “Second Liberty Bond Act” Kanunu, aslında son 20 senede, ama bilhassa da son 10 senede Amerika’da çok sık görmeye başladığımız borç tavan krizini tetikledi.
Anketler ve seçimler Anket şirketleri sahipleri ve uzmanlarla yaptığım konuşmalarda gördüğüm, üç ülkede, Türkiye, Yunanistan ve Macaristan’daki sapmanın nedeni, sağda duran partilere ve liderlerine oy verecek kişilerin görüşünü belirtirken çekinceli davranması: Mahalle baskısı ve sosyal medyadaki linç. Ne Trump ne Biden... Desantis, Mickey Mouse'a karşı! Walt Disney'in çizgi kahramanı Mickey Mouse, Disney firmasının vazgeçilmez sembolüdür. Disney'in kalesi Florida, Florida'nın Valisi de Cumhuriyetçi Parti'nin aday adaylarından DeSantis'tir... Bir gün müstakbel Amerikan başkan adaylarından birinin kariyerini Mickey Mouse ile değerlendirebileceğim inanın ki hiç aklıma gelmezdi. Nasıl mı? Buyrun anlatayım… Trump'a kötü haber 2024 başkanlık seçimlerinde, Cum­huriyetçilerin en güçlü başkan adayı hâlâ Donald Trump. An­cak Trump’ın başkan olmasını istemeyen, aday bile olmasının partiye zarar vereceğini düşü­nen birçok Cumhuriyetçi ve ka­rar alıcı da mevcut. Cumhuri­yetçi Parti’deki bu kitlenin uzun zamandır en büyük umudu Flo­rida Valisi Ron DeSantis. Putin’in iki ordusu Tarih TV Fırsat El Libertador İfşa Hakim karşısına çıkan Trump aday olabilir mi? Yunanistan seçimleri İsrail nasıl bu duruma geldi Finlandiya ve İsveç’te son durum