Nazlı SARP

nazli.sarp@dunya.com
TÜM YAZILARI
Yok birbirimizden farkımız çünkü biz dolar basarız ABD seçimlerinin en güçlü iki adayı Trump ve Biden arasındaki müzakere­nin yankıları sürüyor. Trump’ın iktidarda olduğu dönemdekine benzer olarak, bu tar­tışmalardan yine en çok nemalanan kesim, mizah yazarları ve karikatüristler.
BAE’nin açıklaması beklenen yabancı girişini sağlar mı? Çin otomobilleri Avrupa’yı ikiye böldü ve biz bunun neresindeyiz? Avrupa Komisyonu, geçtiğimiz ekim ayında Çinli elektrikli arabalara yöne­lik bir sübvansiyon soruşturması başlatmış­tı. Ardından geçtiğimiz hafta yüzde 17 ile 38,1 aralığında değişken oranlarda tarife ar­tışını onayladı.
Bakan Fidan’ın Çin ziyaretinin eko-politiği Küresel bölünme kur stresi yaratıyor Tasarruflar yatırıma dönüşmezse… “Düşmanın etrafını sardığında ona bir çıkış bırak…” Bayramımız kutlu olsun! “Ve böylece, bin dereden su getirdi İstanbul’dan gelen zevat. Sivas, mandayı kabul etmedi fakat, Cari açık için neden daha fazla endişelenmeliyiz? Mulholland Çıkmazı’ndaki merkez bankaları Kalkınma Yolu Projesi: Yeni rotanın stratejik hamlesi Piyasalarda riskler uzun vadeli mi? Peki bu ekonomik görünümü küresel ve “yerel” olarak nasıl okumalıyız? Savaş olasılığı ve rehavet tehlikesi… Bugüne gelindiğinde Filistin’de yaşanan insanlık dramı büyük bir kara leke olarak tarihe geçiyor. Borsa ve yabancı sermaye ilişkisi üzerine notlar… Mevcut ekonomi politikasına dair beklenti ve kritiklerin artık suyun üzerine çıktığı, dolayısıyla da piyasalara dair görünümün şekillenmiş olacağı günlere yaklaşıyoruz. Seçimlerin ardından ekonomi gerçekten “rasyonele” döner mi? "Belirsizliğin tarafsız bir şekilde takdir edilmesi rasyonelliğin temel taşıdır; ancak insanların ve kuruluşların istediği bu değildir." Kur, faiz, enflasyon Şu aralar ücretli yayın akışı sağlayan bir platformda yayınlanan daha önce kitabı da çıkmış bir dizi var. Ancak hareket noktam bu defa bu dizi ya da kitaptan değil, ona ilham veren ve iki asır çözümsüz kalan bir matematik problemi olan isminden geliyor.