Mine ATAMAN

Dünya israf atlası mine.ataman@dunya.com
TÜM YAZILARI
‘İştahları Ayarlama Enstitüsü’ TÜİK’e göre Haziran ayında ticari süt işletmelerinde toplanan inek sütü miktarı Mayıs’a göre yüzde 8,2 azalarak 867 bin 11 ton oldu. Perşembenin gelişi 2022 yılında bir önceki yıla göre yüzde 5,6 azalarak 17 milyona düşen hayvan sayısından belliydi, önlem almadık.
Fındığa lobi Eyyam-ı Bahur yüz yıllık yanlışlarımızı cehennem sıcağıyla yüzümüze vurdu, hala "ya şükür" diyoruz. Alanya Tropikal ürünlerin festivalini yapıyor, iklimden bihaber… Yaşam maliyetimizin sorumluluğuna hazır mıyız? Dünya yıkılacak, yerle bir olacak. Uzak geleceğin ütopyası gibi aksettirilen pek çok bilimsel öngörü kartopu hızıyla kapımızı çaldı. Gezegenin koşulları insan yaşamı için elverişliliğini kaybediyor.
Gençleri tarımın geleceğine ortak edin Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından Haymana Araştırma ve Uygulama Çiftliğinde yapılan Hasat Festivaline Gambiya, Pakistan, Tayvan Büyükelçileri katıldı. Karadeniz Tahıl Koridoru ve Rusya’nın tarım diplomasisi Türkiye son yılların en önemli buğday krizini yaşarken kötü haber Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov’dan geldi; Karadeniz Tahıl Koridoru Antlaşmasını uzatmak için bir neden görmüyoruz.” ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan’dan tarıma destek Yeni iktisadi düzenin ilk kodları ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan’dan geldi. Sıcaklıkta 1 derecelik artış büyümeyi yüzde 5 azaltıyor Gezegenin 4,5 milyar yıllık ömrünün son 10 bin yılı eşsiz bir havaya sahipti. Sadece artı eksi 1 derece değişen kontrollü sıcaklıklar, tahmin edilebilir hava durumu tekrarlanabilir bir tarım modeli yaratmamızı sağlarken, uygarlığın da temelini oluşturdu. Faili meçhul açlık oyunları Mahir Kaynak hocam, "bir olay kimin işine yaramışsa, fail odur" derdi. Buğdayın ithalatı, rekoltesi, fiyatı açıklandı açıklanmadı derken yılan hikayesine dönen sürecin memlekete getirisi götürüsü komplonun arka bahçesi kıvamında sorularla dolu. Tarıma El Nino restorasyonu Ukrayna Herson’daki Nova Kakhovka barajının patlamasından sonra buğday fiyatları Şikago borsasında 236 doları gördü. Yüzyılın 'köklü' tarım devrimi, çok yıllık buğdaylar Daha adil, sürdürülebilir, uzlaşıcı bir yaşam mümkün. Tüketim çılgınlığı tarımsal faaliyetlerin ekolojik işlevselliğini ortadan kaldırmışken “çok yıllık bitkilerin onarıcı tarım felsefesi” herkes için, yeteri kadar gıda üretilebilir gerçeğini ortaya koyuyor. “Çok yıllık bitkilerin yaşam döngüsü” tarımda eşi benzeri görülmemiş bir devrimin habercisi. Kuru otlara Cannes ödülü Ezberbozan tarıma kenevir Nobel Ödüllü Mello ile tarımda buluştuk Gezegeni Küçük Prens'in baobab ağaçları onaracak Tarımın seçimi