TÜM YAZILARI
Avrupa’da e-mobilite Asya fırtınasına karşı
Otomotiv endüstrisi 2024’de hızlanırken, 2024 yılında 88 milyon adet aracı satılması bekleniyor ve sektörün global satış adedi yeni aracın, bir önceki yıla göre yüzde 2,8 artış olacağı öngörülüyor.
Otomotivde değişimi yakalamak
Otomotiv dünyası, giderek daha fazla elektrikli araçlar ve dijitalleşmeyle tanımlanırken, buna karşılık tedarikçilerin ve yan sanayinin buna uyumlu bir geçiş yapması gerekiyor.
Türkiye Enerji Verimliliği 2030 Stratejisi e-Mobilite’ye neler vaad ediyor?
Dünyada akıllı e-mobilite pazarının büyüklüğünün 2023'ten 2032'ye kadar 2.8 milyar doları aşması, elektrikli araçlar pazar büyüklüğünün ise 2032’de 2.1 milyar dolar olması bekleniyor.
2023’te büyüyen Türkiye e-mobilite ekosisteminde motosiklet satışları
Büyükşehirlerde ulaşım ihtiyacını gidermede ve hızlı oluşu, trafik yoğunluğu ve maliyet üçlemesinde mobilite her anlamda tüketicinin en önemli odağı olmaya devam ediyor.
Türkiye e-mobilite büyümesinde önde
Günümüzde otomotiv sektöründe, üretimden tüketiciye ulaşıma kadar tüm süreçler hızla değişirken, e-mobilite 2024 yılının en önemli konularından biri olacak.
Çipin merkezi Tayvan 2024’te otomotive cevap verebilecek mi?
Dijitalleşme ve sürdürülebilir mobilite talepleri, yarı iletkenlerin üretimi, 2024 yılında da global güç dengelerinde en çok tartışılan konular arasında yer alacak.
Otomotivin geleceği değişiyor
Mobilite, insanları işlerine, eğitime, kritik hizmetlere ve fırsatlara bağlayan temel bir yaşam çizgisi olarak kabul edilirken, e-mobilite dahil olmak üzere tüm ulaşım dekarbonizasyon araçları ülkeler tarafından hızlıca uygulamaya konulmaya çalışılıyor.
Dünyada otomotiv endüstrisinin yükselen yıldızı olmak
Türkiye otomotiv endüstrisi, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, geçen yıl 35 milyar 4 milyon 230 bin dolarlık ihracata imza atarak ülkemizin en fazla ihracat gerçekleştiren endüstrisi oldu.
Elektrikli araçlarla üretimde oluşan yeni denge
Döngüsel batarya ekonomisi
Bataryalar, elektrikli otomobillerde ve yeni ortaya çıkan elektrik depolama endüstrisinde tercih edilen aynı zamanda karbonsuz bir ekonomiye küresel geçişte hayati öneme sahip bir değer olarak öne çıkıyor.
E-Mobilitede yapay zekânın yükselişi
Mobilite dünyası bir devrim yaşıyor ve yapay zekâ (AI) bu dönüştürücü dalganın ön saflarında yer alıyor. Şehirler geliştikçe, sürdürülebilir ve verimli ulaşım çözümlerine ihtiyaç arttıkça yapay zekâ, e-mobilite ve mikromobilite alanında ezber bozan bir unsur olarak ortaya çıkıyor.
Elektrikli araçların küresel satışlardaki payı artıyor
Elektrikli otomobiller yaygınlaşmaya başladı. Şarj istasyonların artması ve ülkelerin destekleriyle hem bireysel hem de tüzel müşterilerin dönüşümü hızlanıyor.
Otonom araçların yükselişi
Yolculuğun tamamında veya büyük bölümünde insan müdahalesi olmadan seyahat eden araç, ‘kendi kendine giden araç’, diğer bir deyişle ‘otonom araç’ ile aynı anlama geliyor.
Akıllı araçlarla artan yarı iletken talebi
Dijitalleşme ve sürdürülebilir mobilite taleplerinin artmasıyla beraber günlük hayatımızda kullandığımız cihazların çoğunda yer alan çip ve yarı iletkenlerin üretimi, son dönemlerde global güç dengelerinde en çok tartışılan konular arasında yer almaya başladı.
Mobilitide motosikletlerin önemi artıyor
Tarihte ilk motosiklet 1885 yılında Gottlieb Daimler tarafından tasarlanırken, Hildebrand & Wolfmüller 1894’te ilk patenti aldı. 1900’de Michael ve Eugene Werner kardeşler ise kullanılabilir bir tasarım geliştirdi.