TÜM YAZILARI
Çalışma hayatının görünmez yükü: Imposter sendromu
Günümüzde yüksek başarı standartları ve sürekli rekabet ortamı, birçok profesyonelin zihinsel sağlığı üzerinde derin izler bırakıyor. İmposter sendromu, sıkça rastlanan ancak sıklıkla göz ardı edilen bir fenomen olarak karşımıza çıkıyor.
Çift mesai: Yeni çalışma kültürünün bir parçası mı?
Modern iş dünyasında hibrit çalışma modellerinin yükselişiyle birlikte ofis dışında çalışma esnekliği deneyimlenirken çalışma kültüründe önemli değişiklikler meydana geliyor.
SPL sınavları (3): Sektör profesyonellerinin beklentileri
Sermaye Piyasası Lisanslama Sınavları, finans sektöründe çalışanlar için önemli bir adım. Özellikle terfi alabilmek için Düzey 3 ya da Türev Lisansı alması gereken birçok profesyonel söz konusu.
SPL sınavlarına hazırlanırken…
Geçen hafta SPK Lisanslama Sınavları hakkında bilgiler vermeye başlamıştım. Bu hafta sınav içerikleri, elektronik sınavların kağıt tabanlı sınavlardan farkları üzerinde duracağım.
Sermaye Piyasası Lisanslama Sınavları hakkında
Bu hafta ve takip eden birkaç hafta sermaye piyasaları ve finans sektöründe çalışanların son yıllarda daha da çok ilgilendiği Sermaye Piyasası Lisanslama Sınavları’yla ilgili bilgi paylaşmak istiyorum.
“Kurul’un başına geçince daha pozitif ayırımcı oldum”
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) çatısı altında kadın girişimciliğinin desteklenmesi ve güçlendirilmesi amacıyla 2007 yılında hayata geçirilen Kadın Girişimciler Kurulu’nun (KGK) başkanlığını 2020 yılı itibarıyla Nurten Öztürk yürütüyor.
İş arama süreci yeniden şekilleniyor
Günümüzde iş arama süreci, yapay zekâ (AI) teknolojilerinin etkisiyle köklü bir değişim yaşıyor. Yapay zekâ araçlarının kullanımı, iş arayanlar ve işe alım uzmanları arasında giderek daha yaygın hale geliyor.
Üst düzey yönetimde hareket var
Son yıllarda iş dünyasında gözlemlenen değişim ve hareketlilik, yönetim takımlarının dinamizmini artırıyor. Küresel çapta yapılan bir araştırmaya göre, her üç üst düzey yöneticiden biri önümüzdeki bir yıl içinde iş değişikliği düşünüyor.
En beğenilen şirketler neyi farklı yapıyor?
Küresel ekonomideki belirsizlikler ve politik gerilimler, şirketlerin stratejilerinde önemli bir değişikliğe neden oldu.
En beğenilen şirketler neyi farklı yapıyor?
Küresel ekonomideki belirsizlikler ve politik gerilimler, şirketlerin stratejilerinde önemli bir değişikliğe neden oldu.
Farklı bakış açısıyla her sektör dönüşebilir
İnovasyon ve yenilikçilik, iş dünyasının her alanında kendini gösteriyor. Aynı zamanda mevcut sektör ve işlerde kullanılan süreçlerin ve sistemlerin farklı bir bakış açısıyla bambaşka sektörlere uygulanması mümkün.
Davos’tan yeni yönetim paradigmaları
Davos Zirvesi 2024, dünyanın dört bir yanından iş dünyası liderlerini ve CEO'ları bir araya getirdi. Bu yılki zirve, yönetim ve liderlik üzerine odaklanan çarpıcı temalarla doluydu.
İK alanında bir start up yolculığu: Kolay İK
Son yıllarda iş dünyası, dijitalleşme rüzgarıyla birlikte hızlı bir dönüşüm sürecine girdi. Bu değişimin öncüsü bankacılık sektörüydü ve şirketlerin özellikle insan kaynakları departmanlarının dijitalleşmesi pek gündemde değildi. İşte bu eksikliği fark eden Kolay İK'nın kurucuları, 2015 yılında yola çıktılar.
Tedarik zincirleri dönüşüyor
Günümüzde tedarik zincirleri, işletmeler için sadece bir lojistik süreç olmaktan çıkıp rekabet avantajı, sürdürülebilirlik ve inovasyonun merkezine oturmuş durumda.
Çalışanınıza sağladığınız katkıyı hissettirin
Günümüz iş dünyasında, çalışan ihtiyaçları ve beklentileri hızla değişiyor. Bu değişim, uluslararası işe alım danışmanlık şirketi Michael Page Türkiye'nin son araştırmasında da net bir şekilde görülüyor. Teknoloji ve finans sektörlerinde çalışan profesyonellerin görüşleri, yeni nesil iş gücünün önceliklerini ve endişelerini belirgin bir şekilde ortaya koyuyor.