İskender ADA

iskender@getmagnus.com
TÜM YAZILARI
Yapay zekâ fabrikası "Büyük güç, büyük sorumluluk getirir!" sözü binlerce yıldır karşımıza farklı şekillerde çıksa da Marvel’in Örümcek Adam çizgi romanlarında ve filmlerinde popüler hale gelmiştir.
Dijital varlıkları saklamak Bitcoin'in ilk ortaya çıkışıyla birlikte, kullanıcılar genellikle kendi dijital cüzdanlarını oluşturup özel anahtarlarını kendileri sakladılar. Ancak bu, güvenlik risklerini beraberinde getiriyordu, çünkü kullanıcıların bilgisayarlarına veya cüzdanlarına erişimi olan kötü niyetli kişiler tarafından soyulma riski vardı. Finteksen bir tek sen olamazsın! Ton balıkları, solungaçları aracılığıyla su içerisinde bulunan oksijeni alır ve karbondioksiti atarlar. Bu solunum süreci, ton balıklarının yaşamlarını sürdürebilmeleri için kritiktir.
Yapay zekâ güvenliği zirvesi 1 -2 Kasım 2023 tarihlerinde İngiltere, Bletchley Park'ta düzenlenen Yapay Zekâ Güvenliği Zirvesi'nde (AI Safety Summit) gerçekleştirilen tartışmalar, hükümetlerden, önde gelen yapay zekâ şirketlerinden, sivil toplumdan ve akademiden uluslararası paydaşları biraraya getirdi. İleri, daima ileri! Yer İzmir. Tarih 17 Şubat 1923. Ülkenin dört bir yanından gelen ve toplam 1.135 kişiden oluşan çiftçi, tüccar, sanayi ve işçi delegelerinin katılımıyla gerçekleşen Birinci İktisat Kongresi’nin açış nutkunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk şunları söyler: Sermaye Piyasaları Araştırma Merkezi çalışmaları “Think Tank,” yani benim en sevdiğim tabiriyle “Düşünce kuruluşu” toplulukları oldukça uzun bir geçmişe sahiptir. Dijital hatıralar “Geçip giden zamanları, bir yerlerde bulsam…” Mirkelam Altın transferinde blokzincir teknolojisi: BİGA “Yapay zekâ, yatırımda devrim yaratacak” DÜNYA Gazetesi’nin yapay zekâ yazarı İbrahim Selçuk, Sermaye Piyasaları Kongresi’nde konuşma yaptı. Panelin moderatörü olan DÜNYA Gazetesi yazarı İskender Ada, “dile gelen” Selçuk’un yatırım yorumları ile kendi izlenimlerini kaleme aldı. Güçlü sermaye piyasaları ve güçlü Türkiye Bu sene 7.si düzenlenecek olan Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi ve Dünya Yatırımcı Haftası etkinlikleri bugün başlıyor! Bu hafta boyunca düzenlenecek etkinliğin ana teması “Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılında Güçlü Sermaye Piyasaları, Güçlü Türkiye” olarak belirlendi. Girişimcilik ekosisteminde kitle fonlama etkisi Cumartesi günü StartupTeknoloji’nin Kurucusu İsa Uysal’ın nazik daveti ile birçok girişimin de yer aldığı bir etkinliğe katıldım. Bu etkinlikte, her biri farklı alanda gelişim gösteren birbirinden kıymetli startuplar’ın ilham verici sunumları dinledim. Menkul kıymetler blokzincirle yükselecek! Geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığınca hazırlanan Orta Vadeli Program (2024-2026) yayımlandı. Dijital Finansal Altyapı ve Yerli Fintek başlığında belirtildiğine göre, 2025 yılının ilk çeyreğinde, blokzincir tabanlı akıllı sözleşmeler üzerinden menkul kıymet ihraçları yapılacak, ihraç süreçleri dijitalleştirilecek. Spor olsun diye değil Simon Kuper’in futbol için tanımladığı birçok başlık bugün e-spor için de geçerli. Özellikle endüstri kısmı günden güne güçleniyor. Veri güvenliğinde merkeziyetsizlik 2008 yılında Satoshi Nakamoto kod adlı kişi veya kişilerin ortaya koyduğu ve “Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System” ismiyle yayınlanan belge sayesinde önemli bir paradigma değişimi yaşandı. Benim param değerli “Buuuz gibi soğuuk suudan içeeen!” Henüz 10 yaşındayken, avazım çıktığı kadar bağırıyordum İstanbul Fatih’teki Çarşamba pazarında.