TÜM YAZILARI
YAPAY ZEKÂ (1. Bölüm): İş dünyası kullanım alanları, stratejileri, faydaları
Birkaç bölüm halinde yayımlayacağım yapay zekâ yazı dizisinin bu bölümünde yapay zekânın bazı yönlerini ve İş dünyası, şirketler, holdingler, KOBİ’ler için kullanım alanları, stratejiler ve faydaları konularını ele aldım.
Dijital dönüşümde 2024 yılının yeni meslekleri
Acısı tatlısıyla bir yılı daha geride bıraktık. Deprem felaketi, şehitlerimiz, insanları yok eden savaşlar, dünyanın ekolojik dengesini bozan, yeşil doğayı griye çeviren, ormanları yok eden, gökyüzüne sürekli gaz salan, mavi denizleri kirleten, canlıları da hiçe sayan, kadına silah çeken türlü türlü şiddet olaylarına üzülerek tanık olduk.
Ülkemiz, yazılım sektörümüz ve geleceğimiz için çalışmaya devam
Kamuda Açık Kaynak Kodlu Yazılım’a geçişte tarihi bir güne daha imza atıldı
Cumhurbaşkanlığı "Kamuda Açık Kaynak Kodlu Yazılım (AKKY) Kullanımı Genelgesi" sonrası TOBB Türkiye YAZILIM Meclisi ‘nin TOBB ‘da gerçekleştirdiği "Sektör Çalıştayı" sonrası, 13.12.2023'te de T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi koordinasyonunda yine TOBB ev sahipliğinde "AKKY Kamu Bilgilendirme Toplantısı" gerçekleştirilerek tarihi bir güne daha imza atıldı.
Başarısız yazılım projeleri 2,1 trilyon dolarlık bir kayba neden olmakta
Yazılım projelerindeki başarısızlık oranı yüzde 66 seviyesinde. Yüzde 37’si net hedefleri belirlememekte, yüzde 44’ünün iş ve proje hedefleri arasında uyumsuzluk var, yüzde %55’i bütçe aşımından kaynaklanıyor.
AB 2030 yılına kadar 20 milyon bilişimciye ulaşamazsa durum VAHİM!
AB gibi Amerika ‘da önlem almazsa teknolojideki üstünlüğünü Çin’e kaptıracak. Rusya, Hindistan, Brezilya ve geleceği gören ülkeler bilişimci yetiştirmek üzere sürekli yenilikçi politikalar geliştiriyorlar.
Teknopark, Ar-Ge ve tasarım merkezleri ve özel girişim Ankara Tekmer
4691 sayılı yasaya tabi olan Teknoparkların sayısı 60 ilde toplam 100’ü geçmiştir.
10 trilyon dolarlık pazar!
Tokenizasyon, varlıkların emtia, gayrimenkul veya şirket hisseleri olsun bankalar veya aracı kurumlar gibi üçüncü taraf yetkililere ihtiyaç duymadan bir blok zinciri üzerinde güvenli bir şekilde alınıp satılabilen dijital varlıklara dönüştürülmesi sürecidir.
Oyun endüstrimiz Avrupa lideri
Türkiye, Dijital Oyun Teknolojileri Endüstrisinde en çok yatırım alarak Avrupa’nın Lideri konumunda ve dünya genelinde de ABD ve Çin’in ardından da 3. sırada.
En karlı sektör hangisi, hangisine yatırım yapmalı?
Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlu olsun. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, silah arkadaşları ve bu vatanı bize kanlarıyla sulayarak teslim eden tüm şehitlerimizi minnetle ve saygıyla anıyorum.
Cumhuriyetin yeni yüzyılı, bilişimin yüzyılı
Türkiye Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun. Yeni yüzyılın da ülkemiz için hayırlara vesile olmasını dilerim. Türkiye Cumhuriyeti yeni yüzyılı bilişimin yüzyılı olacak.
12. Kalkınma Planı’nda her maddede varız ama 3.2.2’de yokuz
12.Kalkınma Planı üzerinde kamu, sektör, stk ve akademisyenler ile uzun bir süre çalıştay formatında yoğun çalıştık ve plan TBMM’ye sunuldu.
Sektörden kısa ama önemli haberler...
Bu yazımda yazılım sektörü etkinlikleri, faaliyetler ve gelişmelerden bilgiler paylaşacağım. TOBB’a bağlı ticaret ve sanayi odalarımızda “İhracat Odaklı Bilişim, Yazılım Sektör Buluşmaları” devam ediyor.
Türk yazılım startupları yabancı yatırımcıların radarında (2)
Bir önceki yazımda Türk yazılım startupları aldıkları yatırımlar, satın almalar ve ekosistem oyuncuları ile ilgili bilgiler paylaşacağımı belirtmiştim.
Türk yazılım startupları yabancı yatırımcıların radarında (1)
Son yıllarda etki alanını arttıran Türk Startup’lar, bu yılın ilk çeyreğinde 164 yatırım turunda, 162 girişim toplamda 218 milyon dolar yatırım almış olup (Startup centrum, 2023), satın almalarda tohum ve erken aşama yatırımları öne çıkmakta.