Ertan BARUT

YAZILIM MASASI eb@globalnet.com.tr
TÜM YAZILARI
Cumhuriyetin yeni yüzyılı, bilişimin yüzyılı Türkiye Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun. Yeni yüzyılın da ülkemiz için hayırlara vesile olmasını dilerim. Türkiye Cumhuriyeti yeni yüzyılı bilişimin yüzyılı olacak.
12. Kalkınma Planı’nda her maddede varız ama 3.2.2’de yokuz 12.Kalkınma Planı üzerinde kamu, sektör, stk ve akademisyenler ile uzun bir süre çalıştay formatında yoğun çalıştık ve plan TBMM’ye sunuldu. Sektörden kısa ama önemli haberler... Bu yazımda yazılım sektörü etkinlikleri, faaliyetler ve gelişmelerden bilgiler paylaşacağım. TOBB’a bağlı ticaret ve sanayi odalarımızda “İhracat Odaklı Bilişim, Yazılım Sektör Buluşmaları” devam ediyor.
Türk yazılım startupları yabancı yatırımcıların radarında (2) Bir önceki yazımda Türk yazılım startupları aldıkları yatırımlar, satın almalar ve ekosistem oyuncuları ile ilgili bilgiler paylaşacağımı belirtmiştim. Türk yazılım startupları yabancı yatırımcıların radarında (1) Son yıllarda etki alanını arttıran Türk Startup’lar, bu yılın ilk çeyreğinde 164 yatırım turunda, 162 girişim toplamda 218 milyon dolar yatırım almış olup (Startup centrum, 2023), satın almalarda tohum ve erken aşama yatırımları öne çıkmakta. Kamuda açık kaynağa yolculuk başlıyor Geç oldu ama temiz olacak… Türkiye’de açık kaynak kodlu yazılımlar, e-dönüşüm Türkiye, bilgi toplumu, kalkınma planları gibi bir çok programa, eylem planlarına girdi.