Dr. Bertan KAYA

YENİ DÜNYADA YÖNETİM bertan.kaya@dunya.com
TÜM YAZILARI
Kişiye bağlı değil sisteme bağlı yönetim Şirketlerimizin, hele de belirli bir ölçeğe ulaşana kadar en büyük sorunlarının başında kişiye bağımlılıklar geliyor. Bu durum, ilk kuruluş yıllarında son derece faydalı.
Yönetemezken büyümek risklidir Liderlik ve girişimcilik ile büyüyen, ileri doğru koşan, ölçek artıran şirket, arka tarafta büyük bir yönetim ve organizasyon problemi ortaya çıkartır. Patronlar genelde koşmak ister, ileri bakmak ister, bu nedenle şirketlerinin de arkalarından hızla koşmasını beklerler. İtibarınız her şeyden önemlidir
Nasıl iham verici bir lider olursunuz? Bu hafta, iş dünyasında büyük ses getirmiş olan Simon Sinek’in “Start With Why” (Neden ile Başla) kitabını sizlere tanıtmak ve kitaptan sağladığım içgörüleri paylaşmak istiyorum. Yeni para politikası şirketleri nasıl etkileyecek? Şirketinizdeki temel sorun yönetim Bu dönem pek çok şirket verimsizlikten, iyi bütçe yapamamaktan, bütçeye uyamamaktan, beklentilerin altında kalan karlılıktan, işyeri aidiyeti ve motivasyonun düşüklüğünden ya da çalışan sirkülasyonundan şikayet ediyor. Dışarıyı bırakıp içeriye bakmalıyız İş insanları olarak hemen her alanda belirsizlik yaşıyoruz. Seçim sonrası rasyonel politikalar için umutlarımız yeniden yeşerdi ancak belirsizlik ortadan kalkmadı. Yönetim Kurulları ve tepe yöneticiler olarak bu dönemde makro konulara odaklanmaktan, içeride olan biteni takip etmekte zorlanıyoruz. Aile şirketinizde geçişi iyi yönetmelisiniz! Türkiye’de oranlar çeşitli kaynaklara göre değişse de, aile şirketlerinin ortalama %30’u ikinci kuşağa, %12’si üçüncü kuşağa geçebiliyor. Dördüncü kuşağa ulaşma oranı ise %1-2 civarında. Ülkemizdeki aile şirketlerinin kabaca %40’ının birinci kuşak tarafından, %45’inin ikinci kuşak, %15’inin ise üçüncü ve dördüncü kuşaklar tarafından yönetildiği yönünde tahminler var. Mikro yönetimden kurtulun! İşim gereği her ölçekten farklı şirketler, sahipleri ve üst yönetim ekipleri ile bir araya geliyorum. Bir süredir istisnasız tamamında gözlemlediğim bir olgu var: Mikro yönetim! Bu kavramı açıklamadan önce şunu belirtmek isterim ki, mikro yönetim şirketinize ciddi ölçüde zarar veren, yöneticilerinizin potansiyeline ulaşmasına engel olan, şirket olarak uzun vadede sürdürülemez bir durum. Sıfırdan Bire Bu haftaki kitabımız Peter Thiel’in Sıfırdan Bire (Zero to One) kitabı. Pegasus Yayınları tarafından Türkçe’ye kazandırılmış. Kitap, yeni kurulan girişimler başta olmak üzere şirketlerin geleceği nasıl daha iyi tahmin edebileceklerini ve iyi bir başlangıç yapabilmek için nasıl harekete geçebileceklerini anlatıyor. Apple yeni bir çağ başlatıyor 2007 senesinde Apple iphone telefonu piyasaya sürdüğünde, bir çağı kapatmış, yeni bir çağı başlatmıştı. Uygulamalar, ekosistemler, sosyal medya derken halen bu çağın son dönemleri içindeyiz. Apple’dan sonra diğer rakip firmalar da bu kapıdan geçtiler. Benzer ürünler, ekosistemler oluşturdular. Ortaya yeni bir dünya çıktı. Profesyonel yönetime nasıl hazırlanırsınız? Bir önceki yazımda uygun olmayan koşullarda ve hatalı zamanlama ile yapılacak profesyonel yönetime geçiş hamlesinin başarısız olabileceğinden bahsetmiştim. Startuplar için gerçekçi dersler Bu haftaki kitabımız Ben Ho­rowitz’in Zor Şeyler Hakkında Her Şey kitabı. Horowitz bir gi­rişimci. Yazar, girişim sermayesi şir­keti Andreessen Horowitz'in kurucu ortağı. 2007'de kurucusu ve CEO’su olduğu şirketi Opsware’i 1,6 milyar do­lara Hewlett-Packard'a satmış. Doğru lider, doğru işler, yanlış zaman! Toplantı yapmayı bilmiyoruz!