Dr. Bertan KAYA

YENİ DÜNYADA YÖNETİM bertan.kaya@dunya.com
TÜM YAZILARI
Şirketinizin değerini nasıl artırırsınız? Geçen yazımda, şirketinizin değerini artırmak için “sürdürülebilir büyüme”, “kurumsallaşma” ve “sürdürülebilirlik” üçlüsünden bahsetmiştim.
Şirketinizi değerli hale getirin Genellikle işletme sahipleri şirketlerinin değerini hep merak ederler ve kafalarında bir rakam vardır. Öte yandan bununla ilgili net bir bilgiye sahip olmazlar. Bu bilgiye sahip olmak için şirketinizin işin uzmanlarınca değerlemesinin yapılması gerekir. EVA ve SSGR birlikte ne anlatır? Geçen hafta yazılarımda EVA yani “ekonomik katma değer” ve SSGR yani “kendiliğinden sürdürülebilir büyüme oranından” bahsetmiştim.
Büyümeniz ne kadar organik? Büyüme tüm işletmelerimizin ortak hedefi. Malum, içinde bulunduğumuz dönem zor bir dönem ve bu dönemde büyümemek “küçülmek” demek. Ancak burada sorulması gereken soru şu: bu büyümeler sağlıklı mı? Diğer bir ifadeyle, büyümenin ne kadarı organik? Kârdan çok EVA’ya bakın Geçtiğimiz hafta şirketinizi veya yatırım yapmayı düşündüğünüz herhangi bir şirketi değerlendirmek için geleneksel ölçütlerden daha ileri seviyede iki analizden bahsetmiştim. Şirketiniz sandığınız kadar başarılı mı? Şirketlerde başarının, her ölçekte genel kabul gören üç temel finansal ölçüsü var. Gelir, kâr ve nakit akışları. Bunları hepimiz yakından biliyoruz. Enflasyon üstünde büyümek, adetsel olarak satışları artırmak, zor dönemlerde bile kar elde etmek, kısa vadede sağlıklı nakit akışları ortaya koyabilmek. Yönetim kurulları güçlendirilmeli Önceki yazılarımda anlatmıştım, ülkemizdeki şirketlerde üç tür yönetim kurulu var. Şirketinizin geleceği buna bağlı Şirketler hangi ölçekte olurlarsa olsunlar, hata yaparlar. Önemli olan bu hataların ölçekte ve hangi seviyede yapıldığıdır. Şirketler ölçek olarak küçük, orta ve büyük işletmeler olarak sınıflandırılır. Faaliyet seviyesi olarak da bir şirkette stratejik ve operasyonel faaliyetler vardır. KOBİ’ler nasıl büyür? Salı günü KOBİ’lerin iki önemli sorunu olan büyüme ve kurumsallaşmadan bahsetmiştim. Şirketler kurumsallaşmak için büyümeyi bekliyor, beklerken de kurumsal olamadıklarından büyüyemiyorlar demiştim. Yumurta tavuk, büyüme kurumsallaşma Ülkemizde 250 kişiden az çalışan istihdam eden, yıllık net satış hasılatı veya mali bilançosundan herhangi biri 500 milyon lirayı aşmayan işletmeler KOBİ olarak tanımlanmış durumda. Sektör körlüğünü aşın Türkiye’de iş dünyasında bir sektör körlüğü var. Herkes kendi sektörünün gerçekleri ve kuralları içinde rekabet etmeye çalışıyor. Varsayımları sorgulamadan, kalıpları kırmayı düşünmeden rekabet etmeye çalışıyor. Riskini yönet, kriz yaşama Geçtiğimiz Cuma günü hem futbolumuzu, hem ülke içi siyaseti, hem de dış politikayı etkileyen bir olay yaşadık. Süper Kupa Finali, diplomatik bir krize döndü. Nedeni, nasılı çok konuşuldu, ben başka bir taraf vurgu yapmak istiyorum. İş yaşamım boyunca çok sık dile getirdiğim bir söz vardır, “riskini yönetemeyen, krizini yönetmek zorunda kalır”. Teşhis doğru, tedavide dikkatli olalım Ekonomi yönetiminin ekonomiye ilişkin teşhislerinin çoğuna katılıyorum. CEO’ların 2024 gündemi Yeni yıla girerken adetimdir, dünyada uluslararası danışmanlık şirketlerince düzenlenmiş yeni yıla ait beklenti ve gündemlerini değerlendiren CEO anketlerinin sonuçlarına göz atarım. Şirketinizi sevin ama aşık olmayın Neden böyle bir başlık attım, çünkü aşk kusurları görmeyi önler. Öte yandan şirketiniz mevcut değişim ve dönüşüm döneminde, çok fazla iç ve dış riskle karşı karşıya. Bu riskler, kurumsal zafiyet noktaları ile çakıştığında büyük kayıplar yaşanabilir.