Burcu KÖSEM

burcu.kosem@dunya.com
TÜM YAZILARI
Merkez'den “zamanlaması” ile şaşırtan hamle TCMB’nin Mart ayı PPK kararı, aynı zamanda seçim sonrası için ortaya konulan bazı spekülasyonlara da cevap niteliğindeydi.
İşin sırrı çalışanın kalbinde yer edinmekten geçiyor Fuyapı’nın kurucusu Özer Ünsal, bundan tam 10 sene önce, “Arsa sahiplerini arayan değil arsa sahiplerinin aradığı bir inşaat şirketi olacağız” hedefini belirlediğinde, kimse onu tanımıyordu. ‘Beyti Buluşmaları’, iş dünyasının pozitif etkileşimine zemin hazırlayacak Bu toplantı serisinin esas amacı bilmediğimizi birbirimizden öğrenmek, birbirimizi anlamak, birbirimizle diyalog kurmak ve daha çok insan hikayeleri dinlemek…
Merkez’in üstündeki baskı artarken… TCMB’nin mi piyasayı yoksa piyasanın mı TCMB’yi politika konusunda ikna edişine şahit olacağımız kritik bir döneme giriyoruz. Yerel seçime giderken Cumhurbaşkanından mesaj Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bu seçim son seçimim” sözleri tüm Türkiye ve büyük şehirlerden farklı olarak, İstanbul seçimleri açısından bir tür güvenoyu isteği niteliğindedir. Türkiye’de vergi sistemi ve seçim sonrası olasılıklar Seçimlerden sonra vergilendirme kompozisyonundaki değişimi daha çok doğrudan vergiler tarafında bekleyebiliriz. Hep birlikte DÜNYA'yız... Bugün 44 yaşında, olgunluk çağını yaşayan bir marka olarak DÜNYA Gazetesi ilk günkü gibi kıpır kıpır, heyecan dolu ve geleceğe umutla bakıyor. Savaşın 3. yılına girilirken Türkiye-Rusya ekonomik ilişkileri 17 Mart 2024’te Rusya’da genel seçimler var. Ve Putin’in olası Türkiye ziyaretini de bu tarihten önce yapacağı tahmin ediliyor. Enflasyonla mücadelede kur açmazı! Ekonomi yönetimi kurda bir artış yaşanmamasını arzu ediyor. Temel gerekçe ise kurun enflasyona olan geçişkenliği. Asrın felaketinden bir yıl sonra yerel seçime giderken… Türkiye bir deprem bölgesi ve biz martta önemli bir yerel seçime gidiyoruz. Bu defaki seçimleri siyaset üstü olarak kabul etmeliyiz. Sen ne yangınlar gördün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası! TCMB’de son yıllardaki başkan değişikliklerine bakılacak olursa; görevde kalma süresinin giderek azaldığı ve bunun bu defa politika değişikliği için olmasa da bankanın kurumsal itibarı açısından olumlu görünmediğini vurgulamak isterim. Hangi tip enflasyonmuş? Lafügüzaf… Ülkemizde ve dünyada son yıllarda arz kaynaklı olarak başlayan enflasyon, beklentiler kanalıyla talep kaynaklı bir enflasyona da dönüşmüş ve bunun neticesinde sabit gelirli geniş halk kitlelerinin önemli düzeyde refah kaybına neden olmuştur. İşte bugün; o geleceğin ilk günü... Değerli DÜNYA Gazetesi okurları, Ekonomik krizlerden nasibini almış bir ekonomi gazetesi olarak hiçbir zaman kendimizi haber yapmadık. TCMB’ye bu defa da özel hayat üzerinden algı operasyonu Ülkemizde son yıllarda ne yazık ki! toplumun bütününe yakın olarak bir görüşte birleşmesi nadir olgular bazında şekilleniyor. Hafize Gaye Erkan da liyakati konusunda nadir olarak birleşilen teknokratlardan biriydi. Yabancı sermaye gelir mi? Seçimlerden sonra oluşturulan yeni yönetim ile geleneksel neo liberal politikaya dönüş yapıldı. Bu defa çıkan yabancının yeniden girişinin sağlanması konusunda yoğun bir mesai yürütüldüğüne şahit olduk.