TÜM YAZILARI
Yapılarda enerji kimliklerinin önemi
Enerji tasarrufu haftasında gündeme gelen üç konu var: Kaynakların etkin kullanımına yönelik enerji verimliliği, enerji tasarrufu ve yenilenebilir enerji kaynakları. Enerjiyi sanayide, konutlarda ve ulaşımda kullanıyoruz. Peki enerjiyi en yoğun nerede tüketiyoruz? Isı kayıpları ile artan faturalarda tasarruf nasıl mümkün?
Türkiye’nin 2024 İklim Karnesi neler söylüyor?
Sürdürülebilirlik yasal düzenlemeler ve yeni hedeflerle kurumların gündemine hızla girerken, 2024 yılında Türkiye iklim için neler yaptı?
Yeni yılda verimlilik ve değer yaratan yenilikler
Yeni ekonomide işletmelerin kârlılığı, kaynakların mümkün olduğunca geri dönüşümden kazanılması ve atıkların yeni kaynaklara dönüşmesiyle ölçülüyor. Döngüsel ekonomide yenilikçi çözümlere ve uygulamalara ihtiyaç var. Kurumların geleceğini, inovasyonu destekleyen adımları belirleyecek.
Kurumsal sürdürülebilirlik iletişimi nasıl olmalı?
Kurumsal sürdürülebilirlik çalışmalarını paydaşlara aktarırken, etkili ve doğru iletişim stratejileri için neler yaplabilir? Gezegeni ve insanı merkeze alan bakış açısıyla hizmet sunan Ajans Be Nice Kurucusu Ayşenur Ulvan Erkan “temel unsur inandırıcı olmak” diyerek şunları söylüyor:
Yeni yıl sürdürülebilirlik kararları hazır mı?
Sürdürülebilir kalkınma yolculuğunda Birleşmiş Milletler uluslararası kurum ve kuruluşları, devletleri, yerel yönetimleri, eğitim kurumlarını, sivil toplumu, şirketleri ve bireyleri harekete davet ediyor.
Gençler iş dünyasında samimiyet, anlam ve eşitlik arıyor
Sürdürülebilirlik her meslekte ve kurumda daha çok yer alırken geleceğin iş insanları iş planlarını nasıl yapıyor? İş dünyasından neler bekliyor?
Üniversiteli gençler döngüsel ekonomiye hazırlanıyor
Kariyer planımı yaparken mesleğimin odağına sürdürülebilirlik ilkelerini nasıl alacağım? Mesleğimi sürdürülebilirlik ile nasıl hizalayacağım?
Gezegenin ve mesleklerin geleceği
Gençler; iş dünyasının sürdürülebilirlik çalışmalarını ve kariyer olanaklarını merak ediyor. Üniversiteler; tüm üniversitelerin, iş dünyasının ve gençlerin sürdürülebilirlik alanında iletişim halinde olmasını önemsiyor. İş dünyası; gençlerin yenilikçi sürdürülebilirlik fikirlerini ve kariyer beklentilerini öğrenmek istiyor.
Eşit İş = Kapsayıcı Kalkınma
Sosyal sürdürülebilirlik küresel amaçların çok önemli bir boyutu ve bizleri kapsayıcılık için çalışmaya davet ediyor. 17 kalkınma amacından biri olan “10.Eşitsizsizliklerin Azaltılması” diyor ki: Ülkeler içinde ve arasında eşitsizlikleri azaltalım.
Dönüşüm odaklı kariyer için üniversiteler ve iş dünyası buluşuyor
Amacımız ortak: Gezegende tüm canlıların yaşamının sürmesini sağlamak. BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları “17. Amaçlar İçin Ortaklıklar” sürdürülebilir kalkınma için küresel ortaklığı canlandırmaya davet ediyor.
Gezegenin geleceği için genç hareketler ve ikiz dönüşüm
Gezegenin geleceği için hem söz hem hareket sırası gençlerde. Zaman gezegen için sözü olan ve değişime hızla uyumlanabilen gençlerin zamanı. Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları arasında bulunan 4.Nitelikli Eğitim diyor ki; “küresel amaçların gerçekleşmesinin anahtarı eğitimdir.”
Geleceği beslemek için tüm sistemde odak değişimi şart
İklim krizi ile birlikte dünya açlık krizine doğru mu gidiyor? Açlık sorunu sadece iklim değişikliğine mi bağlı? Sürdürülebilirlik ilkeleri, çözüm için bütünsel bakmayı ve sistem değişimini öneriyor. Ekonomik, çevresel ve toplumsal sistemde bir “odak değişimi”ne gitmek zorundayız.
İklim eylemine acil davet
“İklim Eylemi” Birleşmiş Milletler’in belirlediği 17 sürdürülebilir kalkınma amacı arasında çevresel hedeflerin merkezinde yer alıyor. Kurumları ve bireyleri iklim değişikliği ve etkileri ile mücadele için acilen eyleme geçmeye davet ediyor. Önlem almazsak gıda ve su sorunu giderek artacak. Bu durum çatışmaları beraberinde getirebilir ve büyük bedeller ödemek zorunda kalabiliriz.
Genç profesyonellerden yenilikçi sürdürülebilir kalkınma çözümleri
Dünyanın en büyük kurumsal sürdürülebilirlik inisiyatifi UN Global Compact 160 üzeri ülkede 20.000 şirket ve 4.500 şirket dışı üyesi ile yerel ağlar üzerinden çalışıyor.
Kent yaşamında sürdürülebilir mobilite
Şehirler hızla büyürken artan hava kirliliği sağlığımızı etkiliyor. Birleşmiş Milletler 2019 yılında 7 Eylül gününü tüm dünyada “Mavi Gökyüzü için Uluslararası Temiz Hava Günü” ilan etti.