Kenger sakızının kilosu çeyrek altını geçti! Tanesi bile 20 lira... (Kenger sakızı neye iyi gelir?)

Kenger bitkisinden elde edilen kenger sakızının hasat zamanı geldi. Sakızın kilogramı bugün itibariyle çeyrek altını geçerek 5 bin lirayı buldu. Tanesi bile 20 liraya satılan sakızın diş sağlığından şişkinliğe, migrenden mide ağrısına birçok hastalığa iyi geldiği belirtiliyor.

Haber Merkezi | Abone ol

Sivas’ta doğada yetişen kenger bitkisinin kökünden elden kenger sakızının kilogram fiyatı, çeyrek altını geçerek yarım altınla yarışır hale geldi. Sakızın toplanmasının zor ve toplayan kişi sayısının az olması nedeniyle fiyatları yüksek.

Kenger sakızı neye iyi gelir?

Sakızın diş sağlığına, yüz felci geçiren kişilerin yüz kaslarını çalıştırmalarına, mide ağrısı ve şişkinliğine ve migren rahatsızlığına iyi geldiği biliniyor. Yurt dışına da gönderilen kenger sakızı, tatile gelen gurbetçiler tarafından da yoğun talep görüyor.

Tanesi 20 lira!

Kenger sakızının satışını yapan ve sakız fiyatının çeyrek altın fiyatını geçtiğini belirten Abdurrahman Güler, “Bu sakız topraktan çıkartılan bir sakızdır. Kenger otunu bıçakla kesip kanatıyorlar. O kesikten toprağa beyaz bir sıvı akıyor. Birkaç gün kuruması bekleniyor ve daha sonra topraktan toplanıyor. Toplanması oldukça zahmetli. Kenger sakızına oldukça rağbet var. Özellikle midesinde rahatsızlık olan, yüz felci geçiren, kulak ağrısı olan insanlara çok faydalı bir sakız. Şu an sakızın tanesi 20 lira, bir kilogram fiyatıysa 5 bin lira. Kilogram fiyatı çeyrek altını geçti yarım altınla yarışır hale geldi. Bu sakızı aldıklarında ilk önce iyice yıkamalılar. Bir hafta boyunca çiğnenebilir” dedi.

CHP tüm belediyelerinde 'Kent Lokantası' açacak Tuğrul Türkeş, Osman Kavala'yı ziyaret edecek İşte borsada en çok kazandıran hisseler Safiye Soyman'ın acı günü: Oğlu Harun Akaröz hayatını kaybetti Elektrik tüketimi 8 gün içinde 5 kez rekor kırdı