Antalya Belek plajına çevreci eli değdi

Antalya'da deniz ve kıyılardaki plastik kirliliğini azaltmak ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla yürütülen 'Plastiksiz Kıyılar, Plastiksiz Sular"'projesi sürüyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi, Ekolojik Araştırmalar Derneği (EKAD) ve Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) ortaklığıyla geçen yıl başlatılan projenin bu yılki ikinci etkinliği Belek Halk Plajı'nda yapıldı.

AA | Abone ol

Türkiye'nin çeşitli şehirlerinden gelen ve proje ortaklarınca çevre eğitimi verilen 35 gönüllü, plajda temizlik etkinliği gerçekleştirdi. Gönüllü çevreciler kurulan stant alanlarında bilgilendirmeler yaparak yerli ve yabancı misafirlere plastik atık bilinci kazandırmayı hedefliyor.

TÜRÇEV Antalya Koordinatörü Mustafa Ergiydiren, plastik atıkların doğada yok olma sürelerinin uzunluğuna dikkat çekti ve ekledi: "Her yıl denizlerimize milyonlarca ton plastik atık gönderiliyor ve bu insan eliyle oluyor. Bu noktada ilk başta toplumumuzu, sonra ülkemizi ziyaret eden turistlerin dikkatini çekmek ve genel olarak bilinci artırmak amacıyla bu faaliyeti gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

Proje 7 Temmuz'da son bulacak

EKAD Proje Geliştirme ve Eğitim Programı sorumlusu Deniz Candaş ise proje kapsamındaki ikinci etkinlikle daha fazla insana ulaşmayı hedeflediklerini dile getirdi. Çeşitli etkinliklerle devam eden ve sahilden çıkarılan atıkların 9 farklı kategoride sergilediği proje, 7 Temmuz'da sona erecek.

TRT 1 frekans ayarı, şifre kaldırma, 'sinyal yok' hatası çözme... Meteor mu düştü? Türkiye Uzay Ajansı'ndan açıklama geldi Bir rakı grubuna daha zam geldi Hastaneye kaldırılan Haluk Levent'in sağlık durumunda son durum AFAD duyurdu: Muğla'da deprem