Yeni, yepyeni…

Gaziantep yemekleri ile tanınan Sahan Restoran Grubu, yeni şubesinde Berlinlilere Güneydoğu Anadolu’nun özgün tatlarını taşıyacak. Bir diğer yenilik, gastronomi kültürünü okurlara yansıtmayı hedefleyen iki ayda bir yayınlanacak Mutfak Magazin dergisi.

Abone ol

Gaziantep yemekleri Sahan’la Berlin’de

Gaziantep yemeklerinin Türkiye’ye ve dünyaya tanıtılmasında 1970’den bu yana hizmet veren Sahan, Almanya’nın başkenti Berlin’de şube açtı. Berlin şubesinin hizmete girmesiyle ilgili bir değerlendirme yapan Sahan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan "Dünyanın birçok ülkesinden şube açmamız ile ilgili teklifler geliyordu. İlkini Almanya’nın başkenti Berlin’de hizmete sunduk. Gaziantep’in UNESCO tarafından yaratıcı şehirler ağına alınması ve gastronomi kenti unvanının verilmesi elbette hepimiz için gurur ve onur kaynağıdır. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatma Şahin’i bunun için kutluyorum. Büyük emekler ve çabalar sarf ederek bu unvanın tescillenmesini sağlamış ve Gaziantep’e yeni bir vizyon kazandırmıştır. 

Elbette bundan sonrası da önemli. Sahan Grup olarak bu aldığımız güçle yurt dışında şubeleşme sürecine girdik. İlk yurt dışı yatırımımızı Almanya’da yaptık. Geçmişte olduğu gibi gelecekte de katılacağımız uluslararası fuarlarda elbette en büyük malzememiz Gaziantep mutfak kültürü olacaktır" dedi.

         

Mutfak Magazin raflarda yerini aldı

Ülkemizde mutfak geleceğini şekillendiren alanlarda ya da konularda etki eden ve edebilecek eğilimleri tespit etme yolunda emek veren bir rol üstlenmek üzere yola çıkan Mutfak Magazin dergisinin ilk sayısı yayınlandı.

İki ayda bir okurlarla buluşacak olan derginin Genel Yayın Yönetmeni Adnan Şahin. Derginin yazarları arasında Şef Eyüp Kemal Sevinç, bir et otoritesi olan Cüneyt Asan, Mutfak Dostları Derneği Başkanı Zeynep Kakınç, adı peynir ile özdeşleşen İlhan Koçulu, Şef Ömür Akkor, konsept danışmanı Tolga Atalay gibi isimler yer alıyor.

Derginin dosya konusu UNESCO Gastronomi şehri Gaziantep, özel eki ise Hatay…

Abdüllatif Şener olayı anlattı: Kapıyı açar açmaz... Borsa günü 1,50 puanlık yükselişle tamamladı Prof. Dr. Çisil Sohodol 'UNITAR Cifal İstanbul Direktörü' oldu Anadolu Üniversitesi duyurdu: Açık Öğretim'e büyük zam Buse Naz Çakıroğlu çeyrek finalde!