Şefler sokağın ruhunu yansıtıyor!

Başta ülkemiz olmak üzere dünya mutfaklarında yer alan sokak lezzetlerinin restoran şeflerince yeniden yorumlandığı Restoran Haftası, ay sonuna kadar devam ediyor.

Abone ol

Şeflerin sokak yemeklerini yorumladıkları "Sokak Lezzetleri" Restoran Haftası kapsamında Türkiye'de 7 farklı şehirdeki 150 restoranda Nisan sonuna kadar devam ediyor… Dünya metropollerinde gastronomik buluşmayı sağlamak için düzenlenen Restoran Haftası, 7. kez gerçekleştiriliyor. Tüm katılımcılara yeni lezzet deneyimleri yaşatmayı hedefleyen Restoran Haftası'nda mekânlar ve misafirler özel lezzet buluşmalarında bir araya geliyor.

Dude Table organizasyonuyla gerçekleştirilen Restoran Haftası'na bu yıl İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Antalya ve Gaziantep'teki 150 restoran katılıyor.

Restoran Haftası'nda "Sokak Lezzetleri" temasıyla başta ülkemiz olmak üzere dünya mutfaklarında yer alan sokak lezzetleri, restoran şeflerince yeniden yorumlanıyor. Amaç, lezzet tutkunlarını sokağın ruhuyla farklı yorumlarla buluşturmak.

Lezzetleri deneyimlemek için Restoran Haftası noktalarındaki Restoran Haftası mönülerinden sipariş vermek, Lezzet Deneyimi Noktalarında ise etkinlik boyunca sadece bir akşam uygulanacak özel tadım mönülerini tatmak için bu mekânlara rezervasyon yaptırmak gerekiyor. 

Sokak lezzetleri Topaz'daydı

Hafta kapsamındaki etkinliklerden birisi geçtiğimiz günlerde Gümüşsuyu'ndaki Topaz Restaurant'ta gerçekleştirildi. Modern Akdeniz yemekleri ile Osmanlı mutfağı lezzetlerini sunan Topaz, 2007'den beri hizmet veriyor. Mekânın sahibi Yücel Özalp ile birlikte Executive Şefleri Tevfik Alparslan'ın o gün için özel olarak hazırladığı yemekleri tattık.

Taze baharat, cevizli köy çöreği ile servis edilen mercimek çorbası ile başlayan mönü, kuru sebze cips, çalı roka eşliğindeki kızarmış bazlamaç ve balık kokoreç ile devam etti. Terbiyeli kuzu ciğeri külbastı bademli humus ve yaban erik turşu ile servis edilmişti. Topaz gurme kaburga burgere avokado, Kars tereyağlı kumpir patatesi, tiryaki glaze eşlik ediyordu. Son olarak sakızlı ve tarçınlı ev yapımı sıcak lokma, limonlu sorbe ile geldi.

Bütün lezzetler, özgün tatlarından fedekârlık yapılmadan farklı sunumlar yine yerel ürünler eşliğinde modifiye edilmişti. Yenilikleri seven Tevfik Şef'in bu tür çalışmalarını ve eşleştirmelerini gece boyunca epey konuştuk.

Topaz'ın yanı sıra Colonie, Blue Topaz ve Escale'nin sahibi olan Yücel Bey'le ise sektörün durumu, yarınlara ilişkin düşüncelerimizi paylaştık ki, ayrı bir yazı konusu olur…

Haftanın restoranları ve etkinlikleri

18 Nisan

Trilye Restoran (Ankara), Lezzet Deneyimi Noktası.

Conrad Otel Manzara Restoran, Lezzet Deneyimi Noktası.

20 Nisan

Escale Restoran, Lezzet Deneyimi Noktası.

21 Nisan

Cheers Pera.

Nişantaşı Brasserie, Lezzet Deneyimi Noktası.

22 Nisan

Saffet Emre Tonguç ile Restoran Haftası Turu.

Saklı Köşk, Street Food Party.

Mag Lounge (Ankara), Lezzet Deneyimi Noktası.

23 Nisan

James Cook'un (Ankara) sürpriz sokak lezzeti ile Street Food Night.

24 Nisan

Neyle Meyle (Ankara).

Trilye Restoran (Ankara), Lezzet Deneyimi Noktası.

Abdüllatif Şener olayı anlattı: Kapıyı açar açmaz... Borsa günü 1,50 puanlık yükselişle tamamladı Bitcoin'in fiyatı 64 bin doların altına düştü Prof. Dr. Çisil Sohodol 'UNITAR Cifal İstanbul Direktörü' oldu Anadolu Üniversitesi duyurdu: Açık Öğretim'e büyük zam