"Hayatım Yenibahar" kadınları İstanbul'da!

Geçtiğimiz hafta sözünü ettiğim "Hayatım Yenibahar" projesi kapsamında Mardin'in etnik temalarından esinlenerek üretilen takılar İstanbullularla buluşarak Zorlu Center'daki Eataly Restaurant'da sergilenmeye başlandı.

Abone ol

Cercis Murat Konağı'nın kurucusu Ebru Baybara Demir'in öncülüğünde "Hayatım Yenibahar" projesi kapsamında Mardin'in etnik temalarından esinlenerek üretilen takılar, Mardinli genç kızların eğitimlerine destek vermek ve seslerini duyurmak amacıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Eataly İstanbul'da sergilenmeye başladı.

Kagider ve Marev derneklerinin de destek verdiği özel lansmana Cercis Murat Konağı'nın takıları hazırlayan aşçı kadınları, iş dünyasından Erdem Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Abidin Erdem ve Zorlu Enerji Grubu Başkan Yardımcısı Selen Zorlu ve her kesimden davetliler katıldı. Davetlilere Cercis Murat Restoranı ile Eataly'nin Executive Şef'i Claudio Chinali ve ekibinin birlikte hazırladığı Mardin yöresinin lezzetleri ikram edildi.

Başlangıçlarda özel sunumlu Cercis Murat Konağı Meze Tepsisi'nde firik salatası, kurutulmuş domates salatası, cevizli zeytin salatası, muammara, biberli yoğurtlama, tahinli patlıcan salatası, kurutulmuş domatesli küflü yoğurt, soğanlı ve yoğurtlu bulgur köftesi ve nar ekşili cevizli havuç salatası bulunuyordu. Ara sıcaklarda haşlanmış ve kızarmış içli köftenin verildiği yemekte kurutulmuş domatesli ve narlı roka salatası da yer aldı. Ana yemek kuzu etli, tarçınlı, patlıcanlı ve mahlepli pilav idi. 

Cevizli pekmez peltesi harire ile sona eren yemek öncesi ve sonrasında Mardinli kadınlarca üretilen takılar, anahtarlıklar, defterler, Mardin'den gelen bulgur, çörek çeşitleriyle badem şekerleri davetliler tarafından satın alındı. 20 Mart'a kadar Eataly İstanbul'da devam edecek proje kapsamında elde edilen gelir, Mardinli kız çocuklarına eğitim desteği veren Payda Derneği'ne bağışlanacak.

Proje süresince Eataly Mutfak Atölyesi'nde Mardin lezzetleri eğitimi Mardinli aşçı kadınlar tarafından verilecek. Düzenlenen workshopların biletleri biletix.com ve eataly.com.tr üzerinden satın alınabilecek.

Etkinlik kapsamında 14 Mart 2016 Pazartesi (bugün) saat 19:00 – 22:00 arasında sarımsaklı şehriyeli bulgur, bıçak kıymasıyla yapılan naneli bulgur ve kuzu etli firik pilavı eğitimi verilecek.
17 Mart 2016 Perşembe saat 12:00 – 15:00 arasında yapılacak eğitimin konusu ise Mardin'e özgü tarçın ve patlıcanlı mahlepli köfte, kızarmış içli köfte ve sarımsaklı bulgur köftesi.

Borsa günü düşüşle tamamladı Dünyanın en zengin 5 ailesi: İşte servetleri... İstanbul'da yarın kuvvetli sağanak bekleniyor Uber'e 290 milyon Euro'luk para cezası Ziraat'ten İş Bankası'nın 100. yaşına özel kutlama...