Le Cordon Bleu İstanbul'da

Özyeğin Üniversitesi ile mutfak sanatları okulu Le Cordon Bleu'nün ay boyunca düzenlediği atölye çalışmalarına katılanlar ekmek pişirme tekniklerini ve birbirinden ilginç kanepe tariflerini öğrenecekler.

Abone ol

Dünyanın önde gelen mutfak sanatları kurumlarından Le Cordon Bleu'nün ünlü şeflerinin eğitim verdiği atölyeler devam ediyor. 5 Mayıs'ta başlayan atölyeler, Le Cordon Bleu'nun Özyeğin Üniversitesi'ndeki Mükemmellik Merkezi tesislerinde gerçekleşiyor. 

Özyeğin Üniversitesi ile mutfak sanatları okulu Le Cordon Bleu'nün birlikte düzenlediği atölye çalışmalarına 25 ve 28 Mayıs'ta katılanlar ekmek pişirme tekniklerini ve birbirinden ilginç kanepe tariflerini öğrenecekler.

Ekmek Pişirme Teknikleri (25 Mayıs Çarşamba / 12:00 – 15:00): 

BLe Cordon Bleu dünyasının şefleri, kendi ekmeklerinizi hazırlamanın sırlarını paylaşacak. Ekmek yapımında kullanılan mayalandırma, şekillendirme ve çeşnilendirme yöntemleri anlatılacak. Master şef; İtalya'dan lezzetli Focaccia ekmeği, Fransız baget ekmeği ve klasik Çavdar ekmeği reçetelerini gösterecek.

Kanepeler (28 Mayıs Cumartesi  / 10:30 – 17:00): 

Bu atölye çalışmasında zengin bir çeşitlilikte kanepeleri deneyimleme fırsatı sunulacak. Ballı ve misket limonlu tütsülenmiş tavuk kanatlarından morina balığı lokmasına, kadayıfta karidesten tütsülenmiş somonlu pankeke birçok kanepe tarifi öğrenilecek. Bu eğitimde, Le Cordon Bleu şeflerinin gösterdiği temel kesim tekniklerinin yanı sıra poşelemek, kızartma ve marine etmek gibi bazı temel mutfak becerileri de edinilecek.

Prof. Dr. Çisil Sohodol 'UNITAR Cifal İstanbul Direktörü' oldu Anadolu Üniversitesi duyurdu: Açık Öğretim'e büyük zam Yunanistan'dan bu kez 'Türkiye'yle diyalog' mesajı! Deprem uzmanı Ahmet Ercan ölümden döndü Yüksek Askeri Şura toplantısı sona erdi