İş Sanat'ta çok renkli Mayıs programı

Kasım ayından bu yana ev sahipliği yaptığı etkinliklerle binlerce sanatseveri ağırlayan İş Sanat'ta 17. sezon, çok renkli bir Mayıs programıyla sona eriyor.

Abone ol

Kasım ayından bu yana ev sahipliği yaptığı etkinliklerle binlerce sanatseveri ağırlayan İş Sanat'ta 17. sezon, çok renkli bir Mayıs programıyla sona eriyor. Tamamı erkek dansçıların oluşan ve perküsyonla dansı harmanlayan Che Malambo, Montreux Caz Festivali'ndeki çıkışının ardından geniş kitlelere ulaşan Cyrille Aimée, şair Nâzım Hikmet'in en sevilen dizelerinden oluşan Denize Dönmek İstiyorum şiir dinletisi ve minik sanatseverler için Fantastik Hikâyeler Makinesi, Ashley Lobo'nun 23 Mayıs'taki gösterisi Bollywood Geçidi'ne kadar İş Sanat sahnesinde olacaklar.

Dans, dans, dans…

Her sezon modern dansın önemli topluluklarını ağırlayan İş Sanat, bu kez Arjantinli dans topluluğu Che Malambo'yu sanatseverlerle buluşturuyor. Güney Amerika'nın kovboy geleneği ‘gaucho' nun beden dilinden esinle oluşturulmuş Malambo koreografileriyle tüm dünyada ilgiyle takip edilen topluluk, tamamı erkek dansçılardan ve perküsyonla dansı harmanlayan yaratıcı gösteriler yapıyor. Fransız koreograf ve eski bale dansçısı Gilles Brinas liderliğinde çalışan Che Malambo, 14 dansçıdan oluşuyor. Brinas'ın geleneksel Güney Amerika danslarını araştırırken karşısına çıkan Malambo'nun kökleri 17. yüzyıldaki kovboy düellolarına dayanıyor.

Che Malambo'nun gösterisi 5 Mayıs Cuma akşamı saat 20.30'da…

Çocuklar için

Çocuk oyunu Fantastik Hikâyeler Makinesi minikler için Mayıs ayında bir kez daha sahnede. Can Yılmaz'ın yazdığı Serdar Biliş'in yönettiği oyunun müziklerini Çiğdem Erken, koreografisini Tuğçe Tuna hazırladı. Çocukları uçağın mucidi Wright Kardeşler'den Hezârfen Ahmet Çelebi'ye, sinemanın mucidi Lumiere kardeşlerden taş devrine uzanan geniş bir zaman diliminde yolculuğa çıkaracak oyunun meraklı kahramanı Ömer'e genç oyuncu Ata Berk Mutlu hayat veriyor.

Oyun, 14 Mayıs Pazar günü saat 15.00'te.

Türkiye'de ilk kez İş Sanat'ta 

Cyrille Aimée, Türkiye'de ilk kez İş Sanat'a konuk oluyor. Fransız bir baba ile Dominikli bir annenin kızı olarak Fransa'da doğup büyüyen sanatçı, her yıl Django Reinhardt Festivali kapsamında yakınlarına kurulan Gypsy kampını yatak odasının penceresinden merakla izlerken müziklerine âşık olmuş ve birkaç yıl sonra kendi arkadaşları ile çıktığı Avrupa turunda bunu çoktan bir yaşam felsefesi olarak benimsemiş. Sokaklarda şarkı söylerken bir anda kendini festivallerde bulan Aimée, vokal yarışmasındaki birinciliğinin ardından ilk albümünü yayınlamış.

Konser, 8 Mayıs Pazartesi akşamı İş Sanat sahnesinde. 

Vedat Sakman'ın gitarı eşliğinde

İş Sanat, dinleti serisini Nâzım Hikmet ile tamamlıyor. Nâzım Hikmet'in şiirlerinden kronolojik sıra gözetilerek derlenen Denize Dönmek İstiyorum! başlıklı dinletiyi Atilla Birkiye hazırladı, Mehmet Birkiye sahneye uyguladı. Metin Belgin, Bülent Emin Yarar ve Hakan Gerçek'in sesinden hayat bulacak dizelere Vedat Sakman gitarıyla eşlik edecek.

Dinleti, 16 Mayıs Salı akşamı. 

Bollywood şöleni…

İş Sanat 17. sezonunu Bollywood gösterisi ile tamamlıyor. Rengârenk gösterişli kostümleri, ritmik dansları, romantik ve baharatlı müzikleri ile otantik Hint kültürünü yaşatan ve yansıtan Bollywood Geçidi, koreograf Ashley Lobo'nun liderliğinde Navdhara India Dance Theatre tarafından sahneleniyor.

Etkinlik, 23 Mayıs 2017, Salı akşamı.

Genco Erkal'ın ardından sanat dünyası yasta Japonya Merkez Bankası politika faizini yükseltti AFAD duyurdu: Malatya'da deprem Araç sahipleri dikkat! Ödeme için son gün Beykoz’da denize giren Güney Koreli boğuldu