İpek Hanım Çiftliği İstanbul’a geliyor…

Kentten kaçmak için Nazilli’de kurduğu çiftliğin ürünlerini eşe dosta gönderirken zaman içerisinde internet üzerinden binlerce kişiye satış yapan bir çiftçiye dönüşen Pınar Kaftancıoğlu’nun İpek Hanım Çiftliği, İstanbul’da iki mekân açıyor.

Abone ol

Pınar Kaftancıoğlu, yirmi yıl kadar önce kentten kaçtı, Nazilli’de bir çiftlik kurdu. Çiftliğe de kızının adını verdi: İpek Hanım Çiftliği. İlk yıllarda çiftliğin doğal yollarla üretilmiş ürünlerinden bir kısmını eşe dosta gönderirken, gün geçtikçe adı duyuldu, bugün binlerce kişiye satış yapar hale geldi.

Pınar Kaftancıoğlu, şimdilerde İstanbul’da iki farklı dükkân açma hazırlığı içinde. Takipçilerine gönderdiği son mektubunda bu yeni gelişmeyi şu sözcüklerle müjdeledi:
“Eş zamanlı, iki farklı dükkan için start verdik şimdi İstanbul'da. Ne kazandırır, ne kaybettirir kısmı çok da umrumda değil açıkçası... ‘Namuslu kazanç nedir?’i cisimleştirsem, ‘Bakın, böyle de olabiliyor’u gösterebilsem yeter bana. Biri Beşiktaş bölgesinde, öteki Göktürk'te açılacak. İstanbul dinamiklerini unutalı yirmi yıl geçmiş bendeniz; ruhsatlandırma aşamaları sayesinde İstanbul'u neden terk ettiğimi olabilecek en somut biçimlerde hatırlasam da ok yaydan çıktı artık. :) Nazilli'de, 10'lu yaşlarında iken anneleri - babaları ile tanıdığım çocuklar artık kocaman adamlar, kocaman genç kızlar oldular. Büyükşehir tecrübesini dönüşerek yaşamak isteyen bu gençler ile her şeyin üstesinden geliriz. Ben köyümü bırakmam. Kurar, kaçarım. :)

Bu iki dükkân her ne kadar İpek Hanım olsalar da daha çok Koçulu & Kars dükkânları olacak. Birlikte çalışmaya başladığımız günden beri özel bir üretim ve özel dinlenme süreleri ile eşsiz bir çizgiyi yakalayan İlhan Ağabey, bu dükkânlarda en iyi ve en özel peynirleri ile, tereyağı ile, krema ve bal ile "Lezzet" denilen şeyin çıtasını iki arşın yukarı taşıyacak. Bu kesin. :) O'nun sunumu, sohbeti, atölyesi ile de yararlanıcıların sindirerek anlamasını, çok daha fazla bilinçlenmesini sağlayabilmeyi istiyoruz. 

Bu iki dükkan, çiftlikte gördüğünüz her yüzü, herkesi sizinle karşı karşıya getirecek. 5'er gün dönüşerek Ganimet Abla'dan Ertuğrul'a, Zübeyde'den Esma'ya, Nuray'dan Meşkure'ye kadar herkes... Kızımı, oğlumu, torunumu bile göreceksiniz. Elbette bizler de sizi ve sizinkileri... :) Şimdiden çok heyecanlı.”

İşte borsada en çok kazandıran hisseler Adli Tıp Kurumu 80 sözleşmeli personel alacak Antalya'da sahilindeki karavanlar kaldırıldı Moody's'ten Koç Holding'in kredi notuna güncelleme Salahsun Hekimoğlu hayatını kaybetti