İlk "Slow Food Köyü"müz Çeşme’den

Çeşme’nin doğal, tarihi ve kültürel değerlerini geçmişten günümüze taşıyan Germiyan Mahallesi’nin “Slow Food” üyeliği kabul edildi. İmza töreni 15 Mayıs’ta.

Abone ol

İzmir'in Çeşme ilçesi Germiyan Mahallesi, “Türkiye'nin İlk Slow Food Köyü” olmaya hak kazandı. Büyükşehir yasası ile mahalleye dönüşen, ama geleneksel özelliklerini koruyarak bir süre önce Slow Food'a aday üye olan Germiyan Mahallesi'nin üyeliği kabul edildi. 15 Mayıs Pazar günü köy kahvesinde imza töreni düzenlenecek.

Germiyan Slow Food Girişimi Sözcüsü sosyolog Engin Önen konuyla ilgili bilgi verirken mahallelerinin çok önemli doğal, tarihi ve kültürel değerlere sahip olduğunu belirtti. Önen, “Öyle zengin bir gıda ve yemek kültürümüz var ki, bunu korunması gereken bir kültürel miras olarak kabul ettik. Bu yönde çeşitli çalışmalar yaptık. Germiyan’ın gıda ve yemek envanterini çıkardık. Yerel tohum ve gıdaların kaybolmaması için çabalarımız oldu. Küçük üreticiyi korumayı ve tüketiciye de gerçek gıdaları, makul fiyatlarla sunmayı hedefliyoruz. Bu model sadece piyasa modeli değildir. Aynı zamanda küçük üreticilerin kendilerinin de benimseyeceği bir yaşam biçimidir. Bundan sonra bu felsefenin benimsenmesi için daha düzenli etkinlikler yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Borsa günü düşüşle tamamladı Sabiha Gökçen'de uçuşların yüzde 5'i iptal edilecek 'Foşur foşur' temizlik yapan Cem Özkök'e büyük ceza! İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan hakkında gözaltı kararı İstanbul'da büyük tehlike! Patlayıcı yüklü jetski bulundu