Ehlikeyfin mutfak dostları

Gaggenau'dan özel Sous-Vide lezzetleri; Silverline'dan yeni tasarım ocak; Tefal Optima düdüklü tencere…

Abone ol

Gaggenau'dan Sous-Vide lezzetleri

"Gaggenau ile 333 Yılın Farkı" söylemiyle yıldönümü kutlamalarına özel etkinliklerle devam eden Gaggenanu, d.ream Akademi'de gerçekleştirdiği Sous-Vide etkinliğinde bu yöntemle hazırlanan tatları sundu. Gaggenau Türkiye Satış Direktörü Alper Şengül, Gaggenau Pazarlama ve Ürün Müdürü Sadettin Çağlar, d.ream Akademi Direktörü Özlem Uzun‘un ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte Ulus 29 Mutfak Şefi Tongar Fırat, Sous-Vide yöntemiyle özel olarak hazırladığı birbirinden farklı lezzetleri paylaştı.

Sunulan tüm lezzetler Tongar Fırat tarafından Sous-Vide yöntemiyle hazırlandı. Bu özel menüde karamelize renkli havuçlar, kale salatası, yumurta sarısı, fındık ve nasturtium kırıntıları, yarı pişmiş somon dilimleri, ızgara kuşkonmaz, Hollandaise sos, soğan turşusu, 48 saat pişirilmiş kuzu incik, fırınlanmış sebzeler, karamelize soğan ve yine sous-vide yöntemiyle hazırlanan creme brulée yer aldı.

Fransızca'da "vakum altında" anlamına gelen Sous-Vide, 1970'lerden bu yana seçkin restoranların özel mönülerinde yer alan bir yemek hazırlama yöntemi olarak giderek ün kazanıyor. Bu yöntemle özellikle et, tavuk, balık ve deniz mahsulleri gibi birçok gıda özel bir cihazla poşetler içinde vakumlanıyor ve vakumlu haldeki gıdalar uzun süreler boyunca sabit sıcaklıklarda buhar fırınlarında ya da su içerisinde tutuluyor.

Bu şekilde gıdalar hiç su kaybetmeden 24 saate varan hatta geçen sürelerde istenen sabit sıcaklıklarda hazırlanabiliyor. Mutfakta vakumlama yapmak, yemek hazırlamanın yanında gıdaların bozulmadan saklanması için de çok ideal bir yöntem olarak biliniyor.

Gaggenau, Sous-Vide yöntemi için iki ürün sunuyor: Vakum çekmecesi ve buharlı fırın. Gaggenau'nun vakum çekmecesi, 400 serisi fırınların sahip oldukları, cam arkası masif paslanmaz çelik kullanılarak tasarlandı. Vakum çekmecesi, sezgisel dokunmatik kontrol teknolojisi yardımıyla üç kademede kontrol ediliyor. Bu kontrol, besinlerin sertlik farkı ve kullanılan poşetlerin kalınlığı açısından önemli bir özellik olarak öne çıkıyor.

Herhangi bir derece belirleyebilmek ve bunu sabit tutmak Sous-Vide yöntemi için çok önemli. Buharlı fırınlar, buna uygun olarak, buharda pişirme, fırında pişirme, haşlama ve ızgara işlemlerine ve 50 ila 95 derece arası istenen her derecede Sous Vide pişirme yöntemine izin veren özel bir fonksiyonu bulunduruyor. 400 serisi buharlı fırınlar ayrıca, dünyada bir ilk olan tam otomatik temizleme sistemine de sahip. Buharlı fırının tavanına kolayca yerleştirilebilen bir temizleme kartuşu sayesinde, fırının içi her kullanımdan sonra, dört saat içinde suyla yıkanıyor.

Silverline'dan yeni tasarım ocak

Silverline CS5331B01 ocak döküm ızgarası, standardın dışına çıkan formu ile sunuluyor. Kolay kullanıma sahip kontrol paneli bulunan CS5331B01'in pürüzsüz yüzeyleri, ocak temizliğini kolaylaştırmayı amaçlıyor. Softline koleksiyonu üyesi ocak, Extended model davlumbaz ve BO6241B01 model fırın ile birlikte öneriliyor.

Tefal Optima düdüklü tencere

Tefal Optima, üç katlı kalın dış çeperi sayesinde yemeklerinizin eşit ve çabuk pişmesini sağlıyor. Sebze ve etler için iki özel pişirme programı bulunan Tefal Optima indüksiyon dahil tüm ocak tiplerinde kullanılabiliyor. Tefal Optima, tutması rahat kenarları, otomatik kilit özelliği ve beş güvenlik teknolojisi sistemi sayesinde yemeklerin güvenle pişirilmesini hedefliyor.

Tokat'ta 4 büyüklüğünde deprem İki dünya devi dört yıl sonra zarar açıkladı Şirketlerin gündeminde ilk madde alacakların kalitesi Kağıtta kapasite arttı, hurda açığı 3 milyon tona çıktı Prof. Dr. Naci Görür 5 yeri işaret etti: 'Büyük deprem olabilir'