Ehlikeyf'le "kısa kısa" lezzet molaları

Muratbey yeşil üretim ile çevre korunmasını hedefliyor, Baydöner'e Altın Marka Ödülü, SkyTeam 10 ülke mutfağını bir araya getirdi, Elite World Van Otel'e TripAdvisor tarafından Mükemmellik Ödülü, Pinkberry Türkiye'de 5 yaşında.

Abone ol

Muratbey'de hedef, yeşil üretim

Muratbey Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, Dünya Çevre Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, tüm faaliyetlerinde, çevreyi ve doğal kaynakları korumayı amaçladıklarını söyledi. Muratbey Üretim Tesisleri'nde yeşil üretim ilkesiyle hareket ederek enerji tasarrufu ve üretimde sıfır kimyasal atık hedefi için çaba gösterdiklerini kaydeden Erol, sadece ürün değil geliştirdikleri teknolojik projelerle de sektör de öncü ve örnek olmayı amaçladıklarını söyledi. Necmi Erol şunları söyledi;

"Peynir üretim teknolojisindeki ilklerimize yeni bir sistem daha ekledik. Tüm üretim tesislerimiz  klordioksit jeneratörü ile steril edilmektedir.  Antitoksik dediğimiz kimyasal olmayan dezenfeksiyon sistemiyle, üretim hatlarının sterilizasyonunda kullanılan kimyasalları minimize etme çabasındayız"

        

Peynir altı suları toplanıp ekonomiye kazandırılıyor

"Yeşil üretime " inanan bir firma olarak, çevre korunması için tüm sistemlerini revize ettiklerini vurgulayan Erol, şöyle devam etti: 

"Sektörümüzün çevresel atığı olan peynir altı sularının tamamını toplayıp, işlenmek üzere çözüm ortağımız tesislere veriyoruz. Çünkü bunlar doğaya, yer altı sularına karıştığı zaman, içerdiği aşırı şeker ve protein nedeniyle bitkilere zarar veren bir özelliğe sahip. Peynir altı sularının doğaya bırakılması durumunda bu atıklar toprağı ot bitmez bir çöle dönüştürebiliyor. Bu nedenle tek bir damlasını dahi doğaya vermiyoruz. Topraklarımızın korunmasına katkıda bulunmak üzere peynir altı suyu işleme tesisi ile fabrikamızı yan yana kurduk. Böylece bir tesisin atığı, diğerinin hammaddesi olarak en ekonomik şekilde ‘daha yeşil bir dünya' için kullanılarak işleniyor. Hem doğayı korumaya hem de ekonomiye katkı sunmaya çalışıyoruz. Hiçbir atık suyumuz yeraltına sularına ve toprağa karışmıyor. Üretim sonrası çıkan atık sularımız, bir balığın rahatlıkla yaşayabileceği temizlik seviyesine geldikten sonra doğaya veriliyor"

          

Baydöner'e Altın Marka Ödülü

İstanbul Ticaret Gazetesi ve Tüm Tüketicileri Koruma Derneği (TTDK) tarafından verilen ödüllerde Baydöner, "Altın Marka" ödülünün sahibi oldu. Baydöner Genel Müdürü Bülent Polat, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Baydöner olarak aldığımız ödüllere bir yenisini daha eklemenin mutluluğu içerisindeyiz. Her geçen gün şubelerimizle Türkiye'nin dört bir yanında yaygınlaşıyoruz. Hedefimiz; önümüzdeki 5 yılda 300 mağazaya ulaşarak, geleneksel Türk mutfağının lezzeti döneri dünyada da bir marka haline getirmek. Baydöner olarak her şubemizi ilk açtığımız şube kalitesinde tutmaya ve bu yönde yatırım yapmaya büyük bir titizlikle devam ediyoruz. Bu önemli ödülü bizlere veren İstanbul Ticaret Gazetesi ve TTDK komitesine teşekkürlerimi sunarım."

        

SkyTeam 10 ülke mutfağını bir araya getirdi

Air Transport News tarafından "Yılın Havayolu İttifakı" 2016 ödülüne layık görülen Global Havayolu İttifakı SkyTeam, Türkiye'deki turizm acenteleri  için ‘SkyTeam Food Festival' düzenledi. 2000 yılında Air France, Delta Air Lines, Korean Air ve Aeromexico iş birlikteliğiyle kurulan ilk küresel havayolu ittifakkı SkyTeam, Aeroflot, Aerolíneas   Argentinas, Aeromexico, Air  Europa, Air France, Alitalia, China Airlines, China Eastern, China Southern, Czech Airlines, Delta Air Lines, Kenya Airways, KLM, Korean Air, Middle East Airlines, Saudia, TAROM, Vietnam Airlines, XiamenAir üye havayollarında oluşuyor.

SkyTeam, düzenlediği Food Festival ile dünya mutfaklarından lezzetleri bir araya getirdi. Türkiye'ye uçuşu olan 10 havayolu şirket ülkesi Rusya, Fransa, İtalya, Çin, ABD, Hollanda, Güney Kore, Lübnan, Suudi Arabistan ve Romanya yemeklerinin sergilendiği etkinliğe 75'e yakın seyahat acentesi katıldı. Seyahat acentelerinin yanı sıra, SkyTeam ittifakının üye havayollarının üst düzey yöneticileri ile satış ve pazarlama ekipleri de hazır bulundu.

Mönüde Fransız mutfağından erik soslu ördek konfit, Çin mutfağının geleneksel yemeği karidesli dumpling ve Amerikan kültürünün en bilinir lezzetlerinden balkabaklı cheesecake gibi 30 farklı tat yer aldı.

          

Elite World Van Otel'e Mükemmellik Ödülü

Elite World Van Otel, TripAdvisor tarafından 2015 Mükemmellik Ödülü'ne layık görüldü. Gezginler ve otel misafirlerinin TripAdvisor üzerinden verdiği oylar doğrultusunda kazananların belirlendiği Mükemmellik Ödülü, turizm sektöründe en prestijli ödüllerinden biri olarak kabul ediliyor.

TripAdvisor Sektörel Pazarlama Başkan Yardımcısı Heather Leisman ödül ile ilgili olarak "Bu ödül, gezginlerin, sürekli ayırt edici kalitede hizmet veren işletmeleri bulup rezervasyon yaptırmasına yardımcı oluyor. TripAdvisor, rezervasyon kararlarından daha fazla emin olmaları için gezginlere yardımcı olma konusunda böylesine önemli bir görev üstlenmekten gurur duymaktadır. Bu yıl da ödüle layık görülen Elite World Van Otel'i tebrik ediyoruz" dedi.

Pinkberry Türkiye 5 yaşında

Dondurulmuş yoğurt markası Pinkberry Türkiye'deki  5. yaşını kutluyor. 2005 yılının Ocak ayında ilk mağazasını Batı Hollywood'da açan Pinkberry, 2011 yılında Türkiye'ye gelmişti. 

Pinkberry, İstanbul Anadolu yakasında 3 mağazasıyla (Akasya Acıbadem, Palladium, Buyaka) Avrupa yakasında  4 mağazasıyla (Mall Of İstanbul, Akbatı ,Cevahir, Kanyon) hizmet veriyor.

Yüksek fruktozlu mısır şurubu, renklendirici ve yapay tatlandırıcı içermeyen Pinkberry dondurulmuş yoğurdu dönemsel taze meyvelerle ve 30 ek lezzetle hazırlanıyor.

Borsa günü düşüşle tamamladı Sabiha Gökçen'de uçuşların yüzde 5'i iptal edilecek 'Foşur foşur' temizlik yapan Cem Özkök'e büyük ceza! İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan hakkında gözaltı kararı İstanbul'da büyük tehlike! Patlayıcı yüklü jetski bulundu