Divan'dan "eskimeyen tatlar"

"Eskimeyen Tatlar" mönüsü bugünden nisan sonuna kadar Divan restoranlarında lezzet düşkünlerini ağırlayacak.

Abone ol

Divan Restoranları; lezzet meraklılarını Divan Brasserie Beyoğlu, Divan Brasserie Kalamış, Divan Brasserie Bebek, Divan Pub Erenköy ve Divan Pub Ataşehir'de Türk mutfağının "Eskimeyen Tatlar"ıyla buluşturuyor. "Eskimeyen Tatlar" mönüsü 7 Mart tarihinden (bugün) Nisan sonuna kadar Divan restoranlarında lezzet düşkünlerini ağırlayacak.

"Eskimeyen Tatlar"ın geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden seçilen ve sofralarımızın baştacı olmuş yemekleri bir araya getiren mönüsünde terbiyeli işkembe çorbasıyla başlayan lezzet yolculuğu, zeytinyağlı kabak çiçeği dolması, ısırgan, ebegümeci, arapsaçı, şevketi bostandan oluşan zeytinyağlı Ege otları, Arnavut ciğeri ve sofralarımızın olmazsa olmazı vişneli etli yaprak sarmasıyla devam ediyor. Mönüde kuzu etli keşkek, dil balığı menüer, pazı yaprağına sarılı kuzu incik kapama ve tereyağında kuzu uykuluk sote de yer alıyor.

Mönü adını, Divan Oteli'nin kuruluşunun 40. yılı nedeniyle Semahat Arsel'in önderliğinde hazırlanan kitaptan alıyor. Kitapta Bozkurt Güvenç, Nezihe Araz, Günay Kut ve Tuğrul Şavkay'ın Türk mutfak kültürü ve yeme-içme geleneği üzerine yazılarının yanı sıra Türk mutfağının ana hatlarını yansıtan geleneksel yemek tarifleri de bulunuyor.

Türkiye'de bir günlük milli yas ilan edildi Abdüllatif Şener olayı anlattı: Kapıyı açar açmaz... Dünya Bankası'ndan 108 ülkeye uyarı Borsa günü 1,50 puanlık yükselişle tamamladı Bitcoin'in fiyatı 64 bin doların altına düştü