Bu festivalin simgesi korkuluk!

Urla Barbaroslular, köylerinin kaybolmaya yüz tutan tarımsal, kültürel ve geleneksel değerlerini canlandırmayı hedefleyen sıradışı bir festival hazırlığına giriştiler.

Abone ol

Urla Barbaroslular, köylerinin kaybolmaya yüz tutan tarımsal, kültürel ve geleneksel değerlerini canlandırmayı hedefleyen sıra dışı bir festival hazırlığına giriştiler. İlki 3-4-5 Haziran 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan festivalin simgesi, yöresel adı "oyuk" olan ve tarlaları korumak amacıyla kullanılan korkuluk olarak belirlenmiş. Böylece etkinliğin adı da Barbaros Oyuk Festivali olarak anılıyor. Simgeye yüklenen anlam, ürünü korumanın ötesinde, gelenekleri, çevreyi ve kültürel değerleri koruma olarak genişletiliyor.

Festivalde yapılacak ilgi çekici etkinlikler ve düzenlenecek yarışmalar ile kaybolan değerler üzerinde farkındalık yaratmak, üretimi artırmak ve Barbaros'u markalaştırmak amaçlanıyor. Dolayısı ile yerli halkın kalkınması, köyden kente göçün durdurulması ve genç nüfusun geri dönmesi hedefleniyor.

Festivalin sürdürülebilir olması, öncelikli stratejik hedef olduğundan, düzenlenen her festivalin kalkındırmaya yönelik kalıcı izler bırakmasına özen gösterileceği belirtiliyor. Tarımsal, kültürel ve geleneksel varlıkların markalaştırılması konusunda uzman çözüm ortaklarından yardım alınıyor.

Urla Belediyesi ve Batı Urla Köyleri Derneği'nin desteklediği festivale 5 bin kişinin üzerinde katılım olması öngörülüyor.

Festival etkinlikleri; yarışmalar, sergiler, gösteri ve aktiviteler olmak üzere üç gruptan oluşuyor.

Yarışma kategorisinde: Oyuk, bahçe – avlu ile yöresel tatlar sergileniyor.

Sergi kategorisinde: Kırkyama, resim, fotoğraf, çeyiz ve bonzai bulunuyor.

Gösteri ve aktiviteler kategorisinde: Avlu ve kapı önü, çocuklarla oyuklar, köy lokantası, kına gecesi, el işleri satışı ve tanıtım standları yer alıyor.

Borsa günü düşüşle tamamladı Dünyanın en zengin 5 ailesi: İşte servetleri... İstanbul'da yarın kuvvetli sağanak bekleniyor Uber'e 290 milyon Euro'luk para cezası Ziraat'ten İş Bankası'nın 100. yaşına özel kutlama...