8. Türkiye Sommelier Yarışması

16 Mayıs'ta IWSA çatısı altında gerçekleştirilecek olan yarışmaya 2 Mayıs'a kadar www.iwsa.com.tr adresinden başvurmak mümkün.

Abone ol

Sommelier'lik mesleğinin gastronomi ve turizm sektöründeki önemini vurgulamanın yanı sıra genç yetenekleri keşfetmek ve desteklemek amacıyla sektör çalışanlarına yönelik düzenlenen 8. Türkiye Sommelier Yarışması, 16 Mayıs'ta IWSA'da gerçekleştirilecek.

Gastronomi ve turizm sektöründe sommelier'lik mesleğinin önemini vurgulamak ve mesleği daha yakından tanıtmak için düzenlenen yarışmayı Chaine des Rotisseurs ve Türkiye Sommelier Derneği birlikte organize ediyor. Bu sene sekizincisi gerçekleşecek olan yarışmada sommelier'lerin hem teorik bilgisini hem de servis yeteneklerini sınanıyor.

Aynı gün içerisinde tamamlanacak olan yarışma, sabah erken saatlerde yapılan yazılı sınav ile başlıyor. Sınavı geçen finalistler öğleden sonra, oluşturulan küçük mizansenlerde servis yeteneklerini ve bilgilerini sergiliyorlar.

Yarışmanın 30 yaş altı kazananı Ağustos ayında Liechtenstein'da gerçekleşecek Chaine des Rotisseurs'un düzenlediği “The Jeunes Sommeliers Competition”da ülkemizi temsil edecek. 8. Türkiye Sommelier Yarışması'nın 30 yaş üstü kazanını ise The Association de la Sommellerie Internationale'nin düzenlediği Avusturya'da gerçekleşecek “14th. A. S. I. Contest of the Best Sommelier of Europe” yarışmasında Türkiye'yi temsil etme hakkı kazanacak.

İlk üçe giren sommelier'leri yarışmanın destekçisi IWSA, ADCO, Paşabahçe, San Pellegrino/Acqua Panna firmaları tarafından verilecek çeşitli hediyeler bekliyor. Ayrıca yarışmanın birincisi San Pellegrino/Acqua Panna tarafından Toskana'da bir gastronomi turu kazanacak.
 

Borsa günü düşüşle tamamladı Sabiha Gökçen'de uçuşların yüzde 5'i iptal edilecek 'Foşur foşur' temizlik yapan Cem Özkök'e büyük ceza! İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan hakkında gözaltı kararı İstanbul'da büyük tehlike! Patlayıcı yüklü jetski bulundu