Tekstilin geleceği insana saygının modayla birleştiği ürünlerde

Binin üzerinde moda markasına özgün kumaş koleksiyonları sunan İpeker, pazara sunduğu biyodegredasyon hızı yüksek Vegan İpeksi Cupro kumaşlar ile ipeğe en yakın alternatifi üretiyor.

Abone ol

Esra ÖZARFAT  

BURSA - Son teknolojiye sahip tezgahlarda cupro, recycle, vegan, rayon, viskon, polyester, pamuk, yün, linen, ipek, polyamid, akrilik, asetat, tencel, elastan ve bu ipliklerin çeşitli karışımıyla dokuma ve örme yapan İpeker, üretim hacminin yüzde 45’ini biyodegredasyon hızı yüksek ürünlere ayırıyor. Belirli koşullarda kumaşların ’sinin 3 ay içinde doğada çözündüğüne dikkat çeken İpeker Yönetim Kurulu Üyesi İhsan İpeker; “Vegan ürünler konusunda her yıl daha büyük adımlar atılıyor. Cupro, New Life, pamuk gibi hammaddelerden üretim yapılarak Vegan üretim hacmi arttırılıyor. Ürün gamımızda yer alan ve “Animal Welfare” kapsamında sertifikalı “mulesing free wool” olarak adlandırılan kuyruk kısımları kesilmemiş koyunlardan elde edilen yünler ile hayvan haklarına duyulan hassasiyetimizi görebilirsiniz. Tekstilin geleceği doğaya, insana saygının modayla birleştiği ürünlerde olacaktır. Son dönemde piyasaya sunduğumuz biyodegredasyon hızı yüksek Vegan İpeksi Cupro kumaşlar, ipeğe en yakın özellikteki alternatiftir. Bu kumaş insan cildine en yüksek hassasiyeti sunmakta, ekolojik özelliklerinin yanında elektriklenmeme, nefes alma, kolay kullanım ve bakım özelliğiyle dünya modasında geniş bir pazar payı vaad etmektedir” dedi. 

Eco kriterlerine göre makine parkını yeniledi 

Geçen yılın İpeker için yatırım yılı olduğunu ifade eden İhsan İpeker, eco kriterlerine uyumluluk gösteren inovatif teknoloji ile makine parkını yenilediklerini, bu alanda 20 milyon lirayı aşan yatırım yaptıklarını dile getirdi. Bu yıl da ekolojik ve teknolojik yatırımların devam edeceği bilgisini veren İpeker, baskı tekniklerine duyarlı sürdürülebilir iyileştirmeleri hızlandırdıklarını, bu yıl için 10 milyon liralık bir yatırım öngördüklerini anlattı. Basic ürünler yerine katma değerli ürünler üreterek karlılık sağladıklarına dikkat çeken İhsan İpeker, geçen yıl ihracatlarını yüzde 32 oranında artırarak 25 milyon doların üzerinde bir rakama ulaştıklarını aktardı. İpeker ayrıca geçen yıl üretimdeki yüzde 6’lık büyümenin bir sonucu olarak yüzde 10’luk istihdam artışı da yaşandığını vurguladı. Ağırlıklı olarak Avrupa ülkelerine ihracat yaptıklarına değinen İhsan İpeker, “Biz farklılaşmış ürünlerimizi piyasaya sunarken pazar incelemesi, talep analizi, fiyat değerlendirmesi gibi rasyoları gözden geçiyoruz. 2016 yılı büyüyen pazarlama ağımız ve inovatif ürünlerimizle dünyada yaşanan olumsuzlukların etkilerini pozitife çevirecek girişimlerle şekillenmektedir. İpekerTürkiye, İpeker Augsburg ve İpeker Como şubeleri ile, 50’nin üzerinde ülkede 20’den fazla acentası ile 1,000’nin üzerinde moda markasına özgün kumaş koleksiyonlarını sunmaktadır” diye konuştu. 

“Çevreye En Duyarlı Sanayi Tesisi” seçildi 

Tekstil sektöründe 86 yıldır faaliyet gösteren İpeker, Türkiye ekonomisine katma değer sağlayan firmalar arasında yer alıyor. 1930 yılında Gaff arzade Mehmet İpeker tarafından kurulan ve bugün uluslararası şube ve acenta ağı ile stratejik markalaşma ve globalleşme sürecini hızlandıran İpeker, bir asırdır aynı aileye ait. Müşterilerine yılda 4 ana ve 10 ara koleksiyonun yanı sıra aylık hızlı moda ile de desteklenen desen hizmeti sunan İpeker, kumaşlarının çeşitliliği kadar teknik kabiliyetleri ile de öne çıkıyor. Tekstil sektörünün en katma değerli fuarı olan ve bir zamanlar Türk firmaların alınmadığı Paris’teki Premiere Vision Fuarı’nda PV Awards’a aday olan İpeker, Collezioni Trends dergisinde 5 sezondur üst üste “Best of Season” seçilerek Türkiye’nin katma değerli üretimde adını dünyaya duyuruyor. 380 kişinin istihdam edildiği İpeker, Ar-Ge ve tasarım merkezi olmak için de çalışmalarını sürdürüyor. Kendi alanında Zara’nın tek doğrudan tedarikçisi olan İpeker’in ürün verdiği markalar arasında Max Mara, Benetton ve Armani gibi önemli moda markaları yer alıyor. İpeker’in son teknoloji yatırımlarla sürekli yenilenen tesisinde farklı metrajlarda çalışan büyük ve butik müşterilerine aynı anda üretim yapılabiliyor. Firma geçen yıl Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından “Çevreye En Duyarlı Sanayi Tesisi” birincilik ödülüne layık bulundu.

Tartışmalı sokak hayvanları yasası Meclis'ten geçti Dolar/TL'den günün ilk rakamları Ali Yerlikaya 17 ildeki operasyonu duyurdu Uluslararası yatırım pastasında Türkiye'nin payı %1.5’e yükselecek Süt ürünlerinde tüketim düştü regülasyon başladı