Greenpeace 'Detox' hareketi ile modayı zehirden arındıracak

Greenpeace’in modayı zehirden arındırmak amacıyla başlattığı hareket kapsamında, 19 büyük moda markasının performansını değerlendiren bir “Detox Raporu” hazırlanıyor. Benetton, “Detox” hareketi kapsamında, “Detox Liderleri” kategorisine layık görüldü.

Abone ol

Greenpeace’in modayı zehirden arındırmak amacıyla başlattığı hareket kapsamında, 19 büyük moda markasının performansını değerlendiren bir “Detox Raporu” hazırlanıyor. Raporda, zehirli kimyasalların ürünlerden ve üretim süreçlerinden arındırılması, tedarikçilerin zehirli madde emisyonları hakkındaki bilgilerinin şeffaflıkla paylaşılması gibi nitelikler dikkate alınıyor. 

Benetton Grubu, Greenpeace’in başlattığı “Detox” hareketi kapsamında, “Detox Liderleri” kategorisine layık görülerek; üretimde zehirli kimyasallardan arınmak için verdiği söze bağlı kalan şirketlerden biri oldu. 

Detox Liderleri; güvenilir bir zaman çizelgesi, somut eylemler ve gerçekçi uygulamalarla, zehirden arınma yolunda moda endüstrisine liderlik eden, Detox sözü veren şirketlerden meydana geliyor. 

Üretim süreçlerinden 11 zehirli kimyasal grubunu tamamen çıkarmaya odaklanması ve atık sular için uyguladığı sıkı testler nedeniyle Greenpeace’den övgü alan Benetton Grubu, “temiz fabrika” yaklaşımını, sadece Benetton markalı giysilerde değil, üretim zincirinin tamamında uyguluyor. 

Modayı zehirli kimyasallardan arındıracak 

Konuyla ilgili bilgi veren Greenpeace İtalya Kirlilik Kampanyaları Yöneticisi Giuseppe Ungherese, “Benetton’u sektöre liderlik etme biçimi ve modayı zehirli kimyasallardan arındırmak için yeni bir dünya standardı belirlemesi nedeniyle kutluyoruz. Şirket, dünya çapında faaliyette bulunduğu ülkelerdeki insanları ve çevreyi korumak, çevreci değerler konusunda toplumu eğitmek için, diğer kuruluşlara liderlik etmeyi sürdürüyor. Moda sektörünü zehirli kimyasallardan arındırmanın şimdiden mümkün olduğunu herkese gösteriyor. Şeffaflık kriteri kapsamında, kimyasallardan arınmasıyla ilgili bilgileri açıklıkla paylaşan Benetton Grubu, uzun vadeli hedeflerine ulaşma yolunda mükemmel sonuçlar almaya devam ediyor” dedi.

Greenpeace ve Detox Hareketi 

Greenpeace; zehirden arınmış bir gelecek için, şirketleri 1 Ocak 2020’ye kadar bireysel Detox çözümünü, yani bütün tehlikeli kimyasalların küresel tedarik zincirlerinde ve ürünlerde kullanılmasının son bulması sözünü benimsemeye ve uygulamaya çağırdı. Greenpeace Detox hareketi kapsamında değerlendirmeye aldığı şirketleri 3 kategoride gruplandırıyor. Bu gruplar şöyle: 

► Detox Liderleri: Güvenilir bir zaman çizelgesi, somut eylemler ve gerçekçi uygulamalarla, zehirden arınmış bir geleceğe doğru endüstriye liderlik eden, Detox sözü vermiş şirketler. 

► Göz Boyayanlar: Bu zamana dek verilen sözleri sürdürmekte ve ürettikleri zehirli kimyasalın yarattığı kirlilik için kurumsal sorumluluk almakta başarısız olmuş, Detox sözü vermiş şirketler. 

► Sınıfta Kalanlar: Çevreye bıraktıkları zehrin sorumluluğunu almayı ve başlı başına güvenilir bir Detox taahhüdü vermeyi reddeden zehir bağımlıları.

Tartışmalı sokak hayvanları yasası Meclis'ten geçti Dolar/TL'den günün ilk rakamları Ali Yerlikaya 17 ildeki operasyonu duyurdu Uluslararası yatırım pastasında Türkiye'nin payı %1.5’e yükselecek Süt ürünlerinde tüketim düştü regülasyon başladı