Vural: "400 bin işitme engelliye sporcu olma fırsatı sunacağız"

Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu (TİESF) Başkanı Kerim Vural, ülkedeki 2 milyon 200 işitme engelliden 400 binini spor aracılığıyla rehabilite etmeyi hedeflediklerini söyledi ve ekledi: "Söz konusu bireylerin iş imkanına kavuşması, sosyalleşmesi, iletişimi spor aracılığıyla yapması gibi hedeflerimiz var."

AA | Abone ol

Temel amaçlarının işitme engelli bireylerin spor aracılığıyla hayata tutunmasını sağlamak olduğunu aktaran Vural, "Bireylerin iş imkanına kavuşması, sosyalleşmesi, iletişimi spor aracılığıyla yapması gibi hedeflerimiz var. Bu manada Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan aldığımız rakama göre Türkiye'de 2 milyon 200 işitme engelli var. Bu kişilerin en azından 400 binini spor aracılığıyla rehabilite etmek, hayata kazandırmak gibi hedeflerimiz var" diye konuştu.

Oryantringde ilk Avrupa üçüncülüğü

Kerim Vural, milli sporcuların 6- 11 Haziran'da Letonya'da düzenlenen Avrupa İşitme Engelliler Orayntiring Şampiyonası'na katıldığını hatırlatarak, "Oryantiring tarihinde ilk defa Eylül Şenal kızımız ile Avrupa'da üçüncülük madalyası kazandık. Eylül Şenal kızımız normalde gençlerde yarışması gerekiyorken, büyükler kategorisinde yarışarak Avrupa üçüncüsü oldu. Türk spor tarihi açısından oryantringde ilk defa bir Avrupa üçüncülüğü aldık" dedi.

"21-29 Haziran'da İspanya'dayız"

Bütün uluslararası yarışlara katılacak sporcu altyapılarının olduğunu dile getiren Vural, şöyle devam etti: "Her uluslararası faaliyette ülkemizin bayrağını dalgalandıracak, oraya sporcu götürecek şekilde takımlarımızı hazırlamaya gayret ediyoruz. Kadın basketbolunda yıllardır süregelen ciddi bir hazırlığımız var. İspanya'da 21-29 Haziran'da düzenlenecek 13. Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda onlardan derece bekliyoruz. Basketbol branşı öyle kolay netice alınan bir branş değil. Kadın basketbolcularımız biraz daha tecrübeli. Uzun zamandır onların uluslararası faaliyetlerini hiç aksatmadık, onlardan beklentimiz yüksek."

Zamlı emekli maaşları ne zaman hesaplara yatacak? UEFA'dan Merih Demiral'a soruşturma! Dul ve yetim maaşı temmuz zammı belli oldu Yeni bedelli askerlik ücreti belli oldu Engellilere 'otomobilde ÖTV muafiyeti'nde resmi açıklama