TFF yeni yabancı kuralını açıkladı

Maç günü listesinde sınırlama olmayacağı aktarılırken A Takım listesine yazılacak futbolcu sayısının 30'dan 26'ya düşürüldüğü kaydedildi.

Haber Merkezi | Abone ol

ürkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2024-2025 sezonunda yabancı sayısının 14'te 12'ye, takip eden iki sezon için 11'e düşürüleceğini açıkladı.

Maç günü listesinde sınırlama olmayacağı aktarılırken A Takım listesine yazılacak futbolcu sayısının 30'dan 26'ya düşürüldüğü kaydedildi.

TFF'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"2024-2025 sezonundan itibaren takip eden ilk üç sezonda A Takım listesinde yazılacak yabancı uyruklu futbolcu sayısı 14'den 12'ye, takip eden sonraki iki sezonda ise 11'e düşürülmüştür. Maç günü listesinde sınırlama olmayacaktır.

A Takım listesine yazılacak futbolcu sayısı kulüplerin transfer bütçelerini daha verimli kullanabilmelerini sağlamak amacıyla 30'dan 26'ya düşürülmüştür."

Akademi zorunluluğu

TFF'nin açıklamasında kulüp A Takım listesine yazılacak 14 yerli futbolcudan ilk 3 sezonda en az 2'sinin, sonraki sezonda ise en az 3'ünün kulüplerin altyapılarından yetişmiş futbolculardan olması gerektiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, "Kulüp akademisinden yetişmiş oyunculara ek olarak beş sezonda da A Millî Futbol Takımımızda oynama uygunluğu bulunan 14 futbolcudan en az 5'inin ise yerli akademilerde yetişmiş olması zorunluluğu da getirilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

 Yerli oyuncu teşvik edilecek 

2024/25 sezou itibariyle yabancı futbolcu transferlerinden alınacak fon bedellerinin büyük bir bölümünün yerli futbolcu oynatan kulüplere "yerli futbolcu teşvik fonu" olarak ödeneceği belirtildi.

Emeklinin kök maaşındaki ek ödeme ne kadar artacak? Mahkemeden Metin Akpınar kararı: Onun da babası Erzurum'da otomobil menfezden düştü: 3 ölü, 4 yaralı Cem Adrian Van konserinde pet şişeli saldırıya uğradı! Malatya'da aile katliamı: Eşini, kızını ve torununu öldürdü