Spor ve sanatı birleştirdi şimdi hedef yurtdışı

Bu yıl sekizincisi düzenle­nen Arkas Aegean Link Regatta, büyük bir mücade­leye ve keyfe sahne oldu. Çeş­me’de büyük ilgiyle karşıla­nan yelken yarışına 32 tek­ne 300’ün üzerinde yelkenci katılırken, birinciliği Ar­kas Sailing Team, Blue Mo­on teknesiyle kazandı.

Dünya Gazetesi | Abone ol

Volkan DEMİRKUŞAK

İkinci HIT X olurken, Göztepe Yel­ken Ağanlar 1925 üçüncü ol­du. Kamunun ve belediyenin de desteklediği yarış gücünü artırarak devam ediyor. Ke­yifli 5 günün sonunda, Çeşme Mirkelam ile coştu. Yarışın haricinde özel olarak sohbet etme imkanı bulduğumuz Ar­kas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arkas ile spor, sanat, Arkas yatırımlarıyla ilgili konuştuk, şirketin Alaçatı’daki yepyeni Sanat Müzesi’ni gezme imka­nı bulduk.

Herşey bir sponsorlukla başladı

Bernard Arkas oldukça tut­kulu, İzmir ve deniz aşığı bir iş adamı. Arkas Holding’in dünya genelinde yaygın ola­rak devam eden güçlü lojis­tik ve taşımacılık işlerinin haricinde tam da bir amatör spor destekçisi. Regatta fikri bundan yaklaşık 10 yıl önce Arkas’a gelen bir sponsorluk teklifiyle gelmiş aklına.

Önce ekipler kurulmuş sonra yel­ken dünyasına gönül vermiş profesyonellerden bir kadro oluşturulmuş. Amaç, Türki­ye’de yelkenciliğin başarısı­nı önce içeride, sonra dışarı­da göstermek. Bordrolu yel­kenciler kelimesi de buradan türemiş. Yelkeni hafta sonu arada buluşulan bir hobi ye­rine gerçek bir spor dalı gi­bi benimsemiş Bernard Ar­kas.

Önce profesyoneller se­çilmiş, ardından sıkı bir İK süreci, ardından sporculuk becerileri, peşinden de ba­şarı. Her yelkenci bir eğitim­ci, her yelkenci gençlere bir örnek. Arkas, 7 yaşından bu yana birlikte yarışan profes­yonel ekibiyle birlikte geliş­miş, büyümüş yeni hedefler koymuş. Şimdi ise hedef Av­rupa. İlk profesyonel takımın ardından ikinci bir profesyo­nel takım daha kuran Arkas, hem Türkiye’de hem de Ak­deniz ve Ege Bölgesi’nde ya­rışmayı, başarılar elde etmeyi hedeflemiş.

Kıta ötesi hedef şimdilik yok. Türk denizcili­ğinin bayrak taşıyıcısı olmak hedef, yani İtalya’da İtalyan­larla rekabet etmek, bu uğur­da orada sabit bir kulüp de ku­rulmuş. Takımlar arası geçir­genlikler, rekabetler de var. Tabi ekibin Rolex Cup’a gidip kazanıp gelmesi de işleri bi­raz hızlandırmış.

“Bizim evde boş duvar olmaz”

Tam bir sanat tutkunu olan Arkas ailesi için “bizim evde boş duvar olmaz her bulduğu­muz duvarı sanatla süsleriz” diyen Arkas, yelkenleri için de çözümler düşünmüş. Bu konuda sanatçı Evrim Uyar ve Ayk Çubukçu ile çalışan markanın yelkenleri de mito­loji, sanat ve albeniyi bir ara­da buluşturuyor. Yarışlarda en çok fotoğrafı çekilen yel­kenliler de işte bu yüzden hep Arkas logolu.

Avrupa’daki yelkenci rakipleri için “bize alışacaklar”diyen Arkas, “He­defimiz kursiyerler de yetiş­tirmek. Hali hazırda 150-200 kursiyerimiz var” dedi. Olim­piyatlarla ilgili de yorum ya­pan Arkas, “Başarı tek jene­rasyonla gelmez, bugün do­ğanlara eğitim vermek lazım, yılmamak lazım ve emin ol­mak lazım” diye konuştu.

A Jet'ten 1 Euro'ya uçak bileti Reha Muhtar'ın oğlu Poyraz kaçırılma iddialarına yanıt verdi! BİM'e kırtasiye ürünleri ne zaman gelecek? OECD Bölgesi ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 0,5 büyüdü Dünyada ham çelik üretimi düştü, Türkiye'de artış devam etti