İlham Tanui'den gümüş madalya

14. Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nda Aslı Çakır Alptekin 3. olup bronz madalya alırken; İlham Tanui Özbilenup, Türkiye'ye tarihindeki ilk gümüş madalyasını kazandırdı.

Abone ol

İSTANBUL - Ataköy Atletizm Salonu'ndaki organizasyonun ikinci gün akşam seansında yapılan 1500 metre finalinde, yarışı orta sıralarda götüren Aslı, son turda seyircilerin de desteğiyle yaptığı atakla 3. sırayı alarak, bronz madalya kazandı.
Aslı, kazandığı bronz madalya ile Türkiye'ye dünya salon şampiyonası tarihindeki ilk madalyasını kazandırarak, tarihe geçti. Aslı Çakır Alptekin, müsabakanın ardından yaptığı açıklamada, Türkiye'de atletizm tarihine geçtiği için çok mutlu olduğunu dile getirerek, "Bu gece uyuyamam" dedi.

İlk gümüş madalya

Erkekler 1500 metrede de Kenya asıllı Türk atlet İlham Tanui Özbilen, ikinci olup gümüş madalya alarak, Türkiye'ye tarihindeki ilk gümüş madalyasını kazandırdı.Organizasyonun akşam seansını izleyen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, erkekler 1500 metre madalya töreninde, ilk üç sırayı alan atletlere madalyalarını verdi. Türkiye'ye tarihindeki ilk gümüş madalyasını kazandıran İlham, madalyasını Bakan Kılıç'tan aldı.

İlham: "Ne mutlu Türküm diyene"

Yarışın sonunda salonda uzatılan mikrofona Türkçe olarak "Ne mutlu Türküm diyene" diyen milli atlet, basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Çok mutluyum. Kendimi evimde hissediyorum" şeklinde konuştu.
İlham, ödül yönetmeliğine göre 750 Cumhuriyet altını ödül kazandı. İlham, ikinci olduğu için 20 bin dolar ayrıca para ödülü alacak. Aslı Çakır Alptekin ise 500 Cumhuriyet altını almaya hak kazandı. Aslı, ayrıca organizasyondan da üçüncü olduğu için 10 bin dolar para ödülü alacak.

(AA)

Tüketici koruma kanun teklifi Komisyonda Bir rakı grubuna daha zam geldi ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle istifa etti Muğla'da bir evde çıkan yangın ormana sıçradı İnşaat sektörü 'çözümü' yabancı işçide buldu