Dezavantajlı 8 bin çocuk sporla eğitiliyor

8 bin çocuğun sporla eğitilmesi amaçlanan "Spor Eğitimiyle Sosyal Katılımın Desteklenmesi için Teknik Yardım Projesi" sürüyor

Abone ol

DİYARBAKIR - AB desteğiyle Gençlik ve Spor, Milli Eğitim ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliğiyle Diyarbakır, Batman ve Şanlıurfa'da dezavantajlı 8 bin çocuğun sporla eğitilmesi amaçlanan "Spor Eğitimiyle Sosyal Katılımın Desteklenmesi için Teknik Yardım Projesi" devam ediyor. 

Geçen yıldan bu yana yürütülen ve dezavantajlı 8 bin çocuğun sporla eğitilmesinin amaçlandığı "Spor Eğitimiyle Sosyal Katılımın Desteklenmesi için Teknik Yardım Projesi" çerçevesinde Seyrantepe Spor Tesislerinde İl Koordinasyon Toplantısı yapıldı. 

Diyarbakır Vali Yardımcısı Mimar Sinan Batmaz, Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Demirel, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Mehmet Demir ve projede yer alan kurum temsilcilerinin katıldığı toplantıda, proje ekip lideri Hollandalı Anders Lönnqvist, proje ile ilgili sunum yaptı. 

Proje Uzmanı Baver Uçaman yaptığı açıklamada, AB desteğiyle 2013'de hazırlanan proje kapsamında Diyarbakır, Batman ve Şanlıurfa'da dezavantajlı 8 bin çocuğun sporla eğitilmesinin sağlandığını söyledi. 

Projeye bakanlıkların yanı sıra spor kulüpleri ve sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiğini belirten Uçaman, projenin 2015'de tamamlanacağını bildirdi. 

Projede dezavantajlı 8 bin çocuğun eğitim aldığını, bunların 400'ünün engelli olduğunu kaydeden Uçaman, 2 bin ebeveyne de proje ile eğitim verildiğini anlattı. 

Sevgi, barış ve dayanışma değerleri öğretiliyor  

Eğitimlerin 40'ar kişilik gruplar halinde yapıldığını ifade eden Uçaman, şöyle devam etti: 

"Eğitimlerin içeriğini de yaş gruplarına göre yapılıyor. Küçük yaştaki çocuklara, sosyal ve belli başlı değerlere göre oyunlar oynatarak farkındalık yaratıyoruz. Bu değerler arasında sevgi, barış, dayanışma ve şiddet dışı sorun çözme yöntemleri gibi temel unsurlar var. Bu oyunlar çocuklara benimsetilerek tasarlanmıştır. Daha büyük yaş gruplarına ise iş hayatına hazırlayıcı eğitimler veriyoruz. Sosyal oyunların yanı sıra, özgeçmiş hazırlama, mülakat teknikleri, iş kurma ve işe başvurma gibi eğitimler veriyoruz. Projede amacımız dezavantajlı çocukların sosyal yönlerini geliştirmek." 

Uçaman, ailelerin de "sağlıklı aile" başlığı altında eğitim aldığını dile getirerek, "Eğitimde, ebeveyn çocuk iletişimi, aile içi iletişim, aile bireyleri arasında dayanışma, sağlıklı beslenme ve aile bireylerinin gündelik hayatta yapabilecekleri spor faaliyetleriyle ilgili bilinçlendirme çalışmaları yapıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Tüketici tüketmiyor, tükeniyor 2 bin 667 projeye 2,2 trilyon lira yatırım A Milli Erkek Basketbol Takımı finale kaldı Erdoğan'dan İstanbul Sözleşmesi açıklaması: Hiçbir anlamı yok Adalet Bakanı Tunç'tan kadına şiddete karşı 'sıfır tolerans' mesajı