Avrupa Çoklu Tekvando Oyunları başladı

Avrupa Çoklu Tekvando Oyunları, 37 ülkeden yaklaşık 1500 sporcunun katılımıyla Ankara'da başladı. Bugün yıldızlar yarın da gençler kategorisinin yarışacağı organizasyon, 26 Mayıs Pazar günü büyükler kategorisinin ardından sona erecek.

AA | Abone ol

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin yaptığı açıklamada, "Şampiyonlar turnuvada yetişir mantığıyla Türk sporunun, Türk tekvandosunun altyapısını güçlendirmek için Avrupa Tekvando Federasyonu'yla beraber organize ettiğimiz bu turnuva sporumuzun altyapısı için çok önemli. Burada 37 ülkeyle beraber Avrupa'nın bütün ülkelerinden gelen sporcularla sporcularımız kendilerini kendi ülkelerinde test etme imkanı buluyor." diye konuştu.

"Hedefimizde Paris 2024 Olimpiyatları var"

Şahin, milli tekvandocuların iki hafta önce gerçekleştirilen Avrupa Şampiyonası'nda takım halinde, hem olimpikte hem de paralimpikte şampiyon olduklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Şampiyonalarda sürekliliği takip etmek, geliştirmek adına altyapı çok önemli. Altyapıdan, yıldızlardan, gençlerden, buralardan yetişen sporcularla gelecekteki başarılarımızın devamını sağlamakla yükümlüyüz. Federasyonu olarak bu tür organizasyonları çok önemsiyoruz. Çünkü burada kendisini test eden, sınayan çocuklarımız, ileride daha başarılı olmaya meyilli oluyor. Şu anda hedefimiz Paris 2024 Olimpiyatları'na, 8 kotanın 5'ini alarak dünyada en fazla kota alan ülke olarak katılıyoruz."

Meteor mu düştü? Türkiye Uzay Ajansı'ndan açıklama geldi EURO 2024 Çeyrek Final TRT 1 frekans ayarı nasıl yapılır? Yerlikaya 'Kuyu-7' operasyonunu duyurdu: 33 suç örgütü üyesi yakalandı Fransa yarı finalde İspanya'nın rakibi EURO 2024'te ilk yarı finalist İspanya!