Yiğit Akü'nün hedefinde 130 ülke var

Halen 80 ülkeye ihracat yapan Yiğit Akü'nün Genel Müdürü Erinç Çetin Miser, özellikle gümrük duvarlarını aşamadıkları bazı ülkelerde işbirlikleri gerçekleştireceklerini, ihracat yaptıkları ülke sayısını 130’a çıkaracaklarını söyledi

Abone ol

YENER KARADENİZ

İSTANBUL - Üretiminin yüzde 55’ini, 80 ülkede satarak global oyuncular arasına girmeyi hedefl eyen Yiğit Akü’nün gözü yeni pazarlarda. Yiğit Akü Genel Müdürü Erinç Çetin Miser, satış yaptıkları ülke sayısını 130’a çıkarmayı hedefl ediklerini söyledi. Bu kapsamda özellikle gümrük duvarlarını aşamadıkları bazı ülkelerde işbirlikleri gerçekleştireceklerini söyleyen Miser, bu çalışmalar ile birlikte yurtiçi ve yurtdışında yüzde 20 büyümek istediklerini anlattı. 

Yıllık 5 milyon adet akü kapasitesine ulaşan Yiğit Akü, İran, Azerbaycan, Fas ve Mısır’da üretim gerçekleştiriyor. Şirketin bu bölgelerdeki üretim kapasitesi ise yıllık 2 milyon adet. 

Akıllı akü teknolojisi geliştirdi 

Yiğit Akü 1976’dan beri faaliyette. Şirketin en önemeli yapı taşları ise kalsiyum-hibrit akü üretimi, jel akü üretimi, know-how sözleşmeleri ile Mısır, Azerbaycan, Fas, İran akü fabrikalarında gerçekleştirilen akü üretimleri ve ardından gelen bluetooth ile akıllı telefonlara veri aktaran ‘prestige versiyon 3’ akıllı akü ve yüzde 100 yerli prototip lityum-iyon hücre üretimi... 

4 fabrikada üretim yapıyor 

Halen 40 bin metrekarelik alanda 420 personel ile çalışan Yiğit Akü, Türkiye’nin yanı sıra yurtdışında Mısır, Azerbaycan, İran ve Fas’ta üretim yapıyor, yurtiçinde yüze yakın ana bayi, 4 bine yakın tali bayi ile çalışıyor. Erinç Çetin Miser yurtdışında; Avrupa, Ortadoğu, Afrika, Latin Amerika ve Asya ülkelerinin birçoğuna ihracat yaptıklarını, Ortadoğu ve Afrika bölgelerinde toplam 4 fabrikada faaliyet gösterdiklerini anlattı. Ayrıca dünyaca tanınmış birçok otomotiv firmasının yan sanayi tedarikçisi olduklarının da altını çizen Miser, “Altenatif pazar araştırmaları yaparak hedefl ediğimiz ülkelerde ihracat rakamlarımızı daha da arttırmayı amaçlıyoruz. Asya, Afrika, Güney ve Kuzey Amerika yönelmek istediğimiz kıtalar arasında yer alıyor. Aynı zamanda Ortadoğu, CIS ve Kuzey Afrika ülkelerini rekabette öne çıktığımız ve liderliği zorladığımız pazarlar olarak sıralayabiliriz. Hedefimiz 130 ülkeye varan bir portföyde akü satışını kendi markamızla gerçekleştirmek” diye konuştu. 

Yiğit Akü bu yolda Ar-Ge’ye de çok önem veriyor. Bu amaçla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın da desteğini alarak Ar-Ge merkezi kurduklarını anlatan Miser, 66 teknik personel çalıştırdıklarını söyledi. Türkiye’de Li-ion bataryalar üzerine yürüttükleri Ar-Ge ve üretim faaliyetlerini 2014 yılında artırarak devam ettirdiklerini belirten Miser, şöyle konuştu: “Bu yıl içinde akü pazarına yeni sunduğumuz Prestige V3 serisi teknolojik açıdan gelinen noktanın bir diğer göstergesi. Prestige V3 ile akıllı telefonlar artık akıllı akü teknolojisi ile birleştiriliyor ve aracın şarj bilgisini akıllı cihazlara aktararak akünün ve aracın şarj durumunu kullanıcıların cep telefonundan başka özel bir ekipmana ihtiyaç duymaksızın ölçerek kablosuz olarak kullanıcının bilgisine ve hizmetine sunmakta, teknik destek sağlıyor. Bu yalnızca Türkiye’de değil dünyada da bir ilk.”

2014 yatırımının yüzda 30’u Ar-Ge’ye

Şirket, 2014’te 4.6 milyon dolar yatırım gerçekleştirdi ve bunun yüzde 35’ini otomasyon çalışmaları, yüzde 30’unu araştırma ve geliştirme faaliyetleri, yüzde 18’ini iyileştirme projeleri ve yüzde 10’unu ise diğer yatırımlara ayırdı. Miser, yurtiçi ve yurtdışı yeni yatırımlarının olacağını, özellikle gümrük duvarlarını aşamadıkları bazı ülkelerde fizibilite çalışmalarını tamamladıklarında işbirliklerini önümüzdeki yıl içinde hayata geçireceklerini belirtti. Şirket, satışlarını da artırdı. Geçtiğimiz yılı yüzde 20 büyüme ile kapatan Yiğit Akü’nün bu yıl sonu için hedefi de yüzde 21.

Elon Musk: İngiltere zalim bir polis devleti Bahçeli'den son dakika Ahmet Türk açıklaması İstanbul Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yangın Deniz Akkaya hakkında gözaltı kararı Tüketici tüketmiyor, tükeniyor