'Yatırım için huzur ortamına ihtiyacımız var'

Ezel Plastik Kimya Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Sesli, "Yatırım yapabilmek için huzur ortamına ihtiyacımız var" diye konuştu.

Abone ol

Berrin SESLİ

GAZİANTEP - Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde 2009 yılından itibaren faaliyet gösteren ve Ambalaj, Çuval, Çocuk Bezi, Kozmetik, İnşaat, Suni Deri, Boya İmalatçıları ve Matbaa firmalarına solvent satışı yapan Ezel Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sesli, "Yatırım yapabilmek için huzur ortamına ihtiyacımız var" dedi.

Bölgede ve komşu ülkelerde olan sorunların yeni yatırım yapmalarını engellediğini söyleyen Murat Sesli, "Dolum makinaları haricinde tüm yatırım planlarımızı askıya aldık. Yatırım yapmamızın önündeki en büyük engellerden birisi de kurlardaki aşırı yükseliş ve piyasalarda istikrarlı bir hareketliliğin olmamasıdır. Bu sorunlar her sektörü etkilediği gibi bizim sektörümüzü de olumsuz etkilemiştir. Geleceği görebilmek için huzur ortamına ihtiyacımız var" diye konuştu.

"Şu anda dış pazara yönelmiyoruz" diyen Murat Sesli şöyle devam etti: "İç pazarda ise Gaziantep başta olmak üzere Akdeniz Bölgesi (Mersin, Adana, İskenderun, Kahramanmaraş) Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun büyük bir kısmına (Adıyaman, Malatya, Elazığ, Van, Mardin, Diyarbakır, Batman, Şanlıurfa) satış yapıyoruz. Ve bu bölgede oldukça faal çalışıyoruz. Bu bölgelerden Akdeniz Bölgesi'nde Bölge Müdürlüğü oluşturarak temrin süresini de minimum seviyeye çektik. İlerleyen zamanlarda başka bölgelere de yatırım yapabiliriz ama şimdilik beklemedeyiz."

Firmalarının hedeflerinden de bahseden Sesli, "Pazarın gelişim ve beklentilerini önceden görüp kimya sektöründe öncü yenilikçi bakış açısını ilke edinmiş yapısıyla marka olma yolunda ilerliyoruz. Hizmet bilinci ile insana ve çevreye duyarlı çalışma anlayışı ile etik değerlere bağlı kalarak müşterinin ihtiyaçlarına uygun yüksek kalite standartlarında sorumluluk sahibi firma olmak için yola çıktık ve bunu başardık. Bundan sonraki süreçte de aynı anlayışla yolumuza devam etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

RMS Capital'den 3 projeye 600 milyon dolar yatırım Uçak filosu 43 bin 430’a, yolcu sayısı 20 milyara yükselecek Fiberde dönüşüm olmazsa yıllık bedeli 19 milyar dolar olur Hava ve enerjide yüzde 60 tasarrufla yılda 714 ton emisyon azaltacak İnşaat malzemesi endeksinde düşüş