Yapı Merkezi, Tanzanya’nın en büyük demiryolu hattının yapımını tamamladı

Yapı Merkezi'nin öncülük ettiği ve anıtsal bir başarı olan Dar es Salaam ile Dodoma arasındaki Standart Açıklıklı Demiryoku (SGR) projesi tamamlandı. Ülkenin altyapı gelişimindeki bu önemli kilometre taşı, Tanzanya için ekonomik büyüme, teknolojik ilerleme ve bağlantılar alanında yeni bir çağa işaret ediyor.

Abone ol

Yapı Merkezi İnşaat ve Sanayi A.Ş. tarafından yürütülen SGR projesi, Darüsselam'dan Isaka'ya kadar toplam 1.000 kilometreyi aşan önemli bölümlerin tasarım ve inşaatını kapsıyor. Proje, fonların yüzde 70'inden fazlasının yerel tedarikçiler, taşeronlar ve çalışanlar aracılığıyla Tanzanya ekonomisine yeniden yatırılmasını sağlayarak Yapı Merkezi'nin Tanzanya'nın büyümesine olan bağlılığını ortaya koydu.

Başkan Samia Suluhu Hassan, konuşmasında Yapı Merkezi'ni Tanzanya'nın kalkınmasına yaptığı olağanüstü katkılardan dolayı överek "Bu proje, Yapı Merkezi'nin olağanüstü yeteneklerinin ve profesyonelliğinin bir kanıtıdır. Firmanın aralıksız çabası ve en yüksek standartlara bağlılığı, milletimiz için daha parlak bir geleceğin yolunu açmıştır. Bu demiryolu, ekonomik refah ve bölgesel entegrasyona doğru olan yolculuğumuzda şüphesiz çok önemli bir rol oynayacaktır" dedi.

Dr. Erdem Arıoğlu’ndan teşekkür

Yapı Merkezi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Erdem Arıoğlu, Tanzanya liderliğine ve TRC'ye şükranlarını dile getirdi. "Bu dönüm noktası niteliğindeki projenin bir parçası olmaktan son derece gurur duyuyoruz. Sarsılmaz güvenleri ve destekleri için Başkan Samia Suluhu Hassan'a ve Tanzanya Demiryolları Şirketi'ne en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu başarılı işbirliği, güçlü ortaklığın ve paylaşılan vizyonun bir kanıtıdır. Bu demiryolunun Tanzanya'nın geleceği üzerinde yaratacağı olumlu etkiye tanık olmayı sabırsızlıkla bekliyoruz."

 Mükemmeliyet mirası

Yapı Merkezi'nin bu projeye olan bağlılığı, demiryolu inşaatı ve mühendisliğinde yeni bir standart getirdi. Firmanın titiz planlaması, yenilikçi inşaat teknikleri ve sürdürülebilirliğe odaklanması dünya standartlarında bir demiryolu sisteminin teslim edilmesini sağladı. Standart açıklıklı demiryolu projesi, Tanzanya ile Yapı Merkezi arasındaki başarılı ortaklığa örnek teşkil ederek, son derece önemli hedeflere ulaşmada işbirliğinin gücünü ortaya koyuyor.

Tanzanya Cumhuriyeti bu önemli başarıyı kutlarken, SGR demiryolunun ülkenin gelişimi üzerindeki etkisinin devam etmesini sabırsızlıkla beklediklerini, bu projenin ülkenin altyapı çalışmalarında bir mihenk taşı olduğunu ve gelişmiş bağlantı, ekonomik büyüme ve bölgesel entegrasyon geleceğinin habercisi olduğunu da belirtti.

A Jet'ten 1 Euro'ya uçak bileti Reha Muhtar'ın oğlu Poyraz kaçırılma iddialarına yanıt verdi! BİM'e kırtasiye ürünleri ne zaman gelecek? OECD Bölgesi ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 0,5 büyüdü Dünyada ham çelik üretimi düştü, Türkiye'de artış devam etti