Vodafone'un 19 milyar dolarlık satın alma anlaşması CMA engeline takıldı

İngiltere Rekabet ve Pazarlar Kurumu (CMA), Vodafone'un Three UK'i 19 milyar dolara satın alma anlaşmasına ilişkin ön bulgularını yayımladı. CMA, Vodafone'un Telekomünikasyon şirketi Three UK'i 19 milyar dolara satın almasını öngören anlaşmanın on milyonlarca müşterinin faturasının yükselmesine yol açabileceğini tespit ederek, şirketlerin anlaşmada değişiklik yapmasını talep etti.

AA | Abone ol

CMA, yaptığı inceleme sonucunda, Ocak 2024'te başlayan ilk soruşturmasında Vodafone'un Three UK'yi satın almasıyla on milyonlarca müşterinin daha yüksek fiyatlar ve düşük kapsamlı hizmetle karşılaşabileceği için rekabette önemli bir azalmaya yol açabileceğini tespit etti.

Birleşme gerçekleşirse üklenin operatör sayısı üçe düşecek

CMA, 7 Aralık'ta nihai kararına varmadan önce şirketlerin anlaşmada değişiklik yapmasını talep etti. Kurum, bulgularıyla ilgili kamuoyuna danışacak ve nihai bir karar vermeden önce potansiyel çözümleri araştıracak. Söz konusu birleşmesinin gerçekleşmesi halinde, ülkedeki mobil operatör sayısı dörtten üçe düşecek.

BIST 100 endeksinde güçlü yükseliş Erdoğan, Ali Koç'u kabul etti: Avrupa'da başarı diledi Oba Makarna: Patlama nedeniyle 3-6 ay üretim duracak Manisa'da 4 büyüklüğünde deprem Meteorolojiden bölge bölge sıcaklık ve sağanak uyarısı