Vodafone, 4.5G’nin ilk yılında internet trafiğini ikiye katladı

Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan, 4.5G sonrası Türkiye'nin Vodafone Group içinde veri kullanım oranını en hızlı artan ülkelerden biri olduğunu söyledi.

Abone ol

Vodafone, 1 Nisan 2016’da faaliyete geçen ve tüketicilere 10 kata kadar daha hızlı hizmeti sunan 4.5G teknolojisiyle bir yıl içinde Türkiye’nin 81 ilinde 10 bini aşkın çekim noktasına ulaştı. Türkiye’nin en geniş 4.5G kapsamasına sahip olduğunu duyuran Vodafone Türkiye'nin abone başı mobil internet trafiğini 4.5G öncesi döneme göre iki katına çıkarken, abonelerin video kullanımı da 4.5G öncesi dönemin iki katına yükseldi. Abonelerin aylık video kullanımı da 6.5 petabyte’dan 13 petabye’a ulaştı.


4.5G teknolojisini Türkiye’de her yere ve herkese ulaştırmayı hedefl eyen Vodafone, 1 Nisan 2016’da faaliyete geçen hizmetin birinci yılını kutluyor. Son 1 yıl içinde ‘4bucakG’ stratejisiyle Türkiye’nin 81 ilinde 10 bini aşkın çekim noktasına ve 8 milyon 4.5G abonesine ulaşan şirket, Türkiye’nin en geniş 4.5G kapsamasına sahip operatörü olduğunu duyurdu. Mobil internet hızını 3G’ye göre 10 kat artıran

4.5G teknolojisinin ilk yılında, Vodafone'un toplam mobil veri trafiğinin yüzde 30'u Vodafone 4.5G şebekesi üzerinden gerçekleşti ve şebekede yaklaşık 100 petabyte’lık veri alışverişi oldu. Böylece Vodafone’un mobil internet trafiği 4.5G öncesi döneme göre iki katına çıktı. Vodafone abonelerinin 1 yıl içinde en fazla kullandığı uygulamalar ise YouTube, Facebook ve Instagram olarak sıralandı. Türkiye'de 4G uluslararası dolaşım hizmetini ilk sağlayan operatör Vodafone Türkiye’nin 4G ve üzeri teknolojilerin olanaklarından yararlanma imkânı sunduğu ülke sayısı da 100’ü aştı.

'Çıtayı yükseltmeye devam ediyoruz'

4.5G hizmetinin ilk yılıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan, Vodafone’un faaliyet gösterdiği ülke sayısı bakımından dünyanın en geniş 4.5G ağına sahip operatörü olduğunu söyledi. Colman sözlerini şöyle sürdürdü: “1 Nisan'daki 4.5G lansmanında, gerek elimizde bulunan 900 MHz, gerekse de yeni aldığımız frekansları kullanarak, Türkiye'de her yerde herkesin 4.5G kullanıcısı olmasına öncülük edeceğimizin sözünü vermiştik. '4bucakG' stratejimizle bugün 81 ilde 10 bini aşkın fiziksel çekim noktasıyla ülkemizin en ücra köşesine kadar 4.5G hizmeti götürüyoruz. Türkiye’nin dijitalleşme alanında bölgesinde lider bir ülke olması vizyonuyla yerli üretimi desteklemek için de önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz.

Evrensel Hizmet Fonu İhalesi’nde Türk Telekom ile ortak hareket ettik ve kırsal alanların dijitalleştirilmesi için önümüzdeki 3 yılda yaklaşık 1,6 milyar liralık en iyi teklifi vererek hizmet getirme taahhüdünde bulunduk. Türkiye’nin ilk baz istasyonu ULAK için satış sözleşmesini imzaladık; 250 baz istasyonu için sipariş vereceğimizi duyurduk. ASELSAN’ın yerli baz istasyonu anteninin kullanımı için ortak imza attık. 4.5G’de yerli üretimi teşvik etmek için KOBİ Seferberliği başlattık. Bu doğrultuda, 4.5G'deki global deneyimlerimizi Türkiye'ye taşımaya devam edeceğiz.”

TÜFE bazlı reel döviz kuru 43 ayın zirvesine çıktı Petrol ve doğal gaz geliri artan Rusya, ek vergiye hazırlanıyor TÜPRAŞ hisseleri yeniden işleme açıldı Volkswagen'de maaş kesintisi, Tesla'da zam Aile hekimleri iş bırakıyor