Uyumsoft, büyümede hız kesmeyecek
Uyumsoft, 2019’da yüzde 30’un üzerinde büyüme hedefliyor.
Abone olUyumsoft, 2019 yılında yüzde 30’un üzerinde büyüme hedefliyor. Yıllık gelirinin yüzde 31’ni ar-ge ve inovasyona ayıran Uyumsoft, ağırlıklı olarak bulut tabanlı çözümler olmak üzere her yıl yeni ürünleri pazara çıkarmaya devam ediyor.
Ürün ailesi arasında, Kurumsal Kaynak Planlama ERP (cloud, bulut, mobil), iDönüşüm (e-Fatura, e-Arşiv, e-İrsaliye, e-Defter, e-Bilet) uygulamaları, EkoTicari & EkoHR, Banka Bakiyem, Uyumpos dahil geniş bir ürün yelpazesi bulunan Uyumsoft, 30’un üzerindeki kamu projesini başarıyla hayata geçirdi.
Son 5 yıldır, her yıl ortalama yüzde 30’un üzerinde büyüme gösterdiklerini kaydeden Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri AŞ Başkanı Mehmet Önder, şunları söyledi:
“Türkiye’nin inovasyon liderleri arasındayız. Ar-Ge ve inovasyon odaklı bir firma olduğumuz için piyasaya daima yeni ürünlerimizi sunmaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıl, bulut tabanlı EkoTicari & EkoHR’ı pazara sunduk ve iç pazardan aldığımız yoğun talebin ardından, önümüzdeki yıldan itibaren global pazarlara çıkartmaya hazırlanıyoruz. Yine, bu yılın son çeyreğinde hizmete aldığımız Banka Bakiyem ürünümüze, ilk günden itibaren planlarımızın ötesinde bir taleple karşılaşıyoruz. 2019’un ilk yarısında da, bulut tabanlı yeni servislerimizin anonsunu yapmaya hazırlanmaktayız. Özetle, Uyumsoft olarak daima büyümeye odaklıyoruz. Çalışanlarımız ve ekosistemimiz ile kriz dönemlerinde de kriz yokmuş gibi hareket ediyoruz ve daima büyüyoruz. Bilgi birikimi ve tecrübemize, global pazarları yakından takip etmemizle birlikte, hızımız ve çevikliğimiz de eklenince, hedeflerimize ulaşmamızda kaçınılmaz oluyor” dedi.
Son 7 ayda, insan kaynağını yüzde 20 artırdı
Bu yıl piyasalardaki olumsuz dalgalanmaları gündeme almayarak, büyüme hedefiyle yola devam ettiklerini anlatarak konuşmasını sürdüren Uyumsoft Başkanı Mehmet Önder, şunları anlattı:
“Daima çevik bir pazar politikası izliyoruz ve pazardaki fırsatları erken görerek, yeni ürünleri piyasaya çıkartmayı sürdürüyoruz. Büyümemize paralel olarak, ekiplerimizi güçlendiriyoruz. Son 7 ayda insan kaynağımızı yaklaşık yüzde 20 arttırdık. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Tokat ve Bakü’deki 6 ofisimizde 200’ün üzerindeki çalışanımız ve ekosistemimizdeki 250’yi aşkın iş ve çözüm ortağımızla binlerce müşterimize hizmet vermekteyiz” diye konuştu.
Bulut tabanlı çözümler ile dünya pazarlarına açılacak
Bulut tabanlı çözümlerin, global pazarlarda hızlıca yaygınlaşabileceğini belirten Mehmet Önder, konuşmasına şöyle devam etti:
“İşletmeler, bulut tabanlı çözümler ile şirketlerini yönetmeyi istiyorlar. Bugün ve önümüzdeki dönemde, onlarca mikro-bulut servisleri işletmelerin ihtiyaçlarını karşılıyor olacaktır. Uyumsoft olarak, son yıllarda bulut tabanlı ürünler de geliştiriyoruz ve geliştirdiğimiz bu ürünleri iç pazarın ardından dünya pazarlarına sunmayı hedefliyoruz. Nitekim son 2 yılda birçok ürünü çıkartıp, önce Türkiye kuluçkasında başarıyla uygulamaya aldık ve gelecek yıldan itibaren Orta Asya, Afrika ve Avrupa pazarlarına da anons etmeyi planlıyoruz. Uyumsoft olarak, önümüzdeki birkaç yıl içerisinde, işletmelere yönelik olan bulut tabanlı ürünlerimiz ile global pazarlarda daha etkin rol alacağız” dedi.
Değişimin motoru, bilişim sektörüdür
Günümüzde ve gelecekte tüm sektörleri dijital dönüşüme “bilişim sektörü” nün hazırlayacağını ifade eden Mehmet Önder, “Değişimin motoru, bilişim sektörüdür” vurgusunu yaptı. İşletmelerin, kuruluşundan kapanışlarına kadar geçen tüm ticaret hayatlarının her evresinin altyapısında bilişim sektörünün yer aldığını kaydeden Mehmet Önder, şunları söyledi:
“Geçmiş yıllarda işletmeler ürün, işgücü ve müşterini yönetirken; günümüzde kanalları da içeren bir “ekosistem mimarisi” çerçevesinde işlerini yönetiyorlar ve web, bulut, mobil tabanlı bilişim teknolojileri bunu mümkün kılıyor. Firmalar artık, sadece büyüme dönemlerinde değil, küçülme dönemlerinde de bilgi teknolojileri altyapılarına ihtiyaç duyuyorlar. Çünkü bilişim altyapısı kurumlara; hızlılık, çeviklik, verimlilik, maliyet üstünlüğü, minimum stok, hızlı lojistik, doğru ve güncel veriyle etkin yönetim gibi birçok artıyı sağlıyor. Özetle, bugünün ve geleceğin sektörü, bilişim ve iletişim sektörleri olacaktır. Son yıllarda, gerek ticaret, gerek sosyal, gerek eğitim dahil her konudaki gelişmeye ve değişime bilişim sektörü önderlik ediyor. Endüstri 4.0, yapay zeka, robotlar gibi geleceğin dünyası sektörümüz ile şekillendirecektir.” şeklinde konuştu.