Turkcell "Müşteri kraldır" dedi Londra'dan iki ödülle döndü

Müşterilere yönelik sadakat programı ile sadık müşteri pörtföyünü genişleten Turkcell Londra'da 2 ödül aldı. Turkcell, Çiftçi paketi ve En iyi müşteri ilişkilerinde ödül kazandı.

Abone ol


 

 
Mehmet FİLOĞLU

LONDRA - Turkcell, müşterilerine yönelik hizmetleriyle Londra'da 2 birincilik kazandı. Dünyanın önde gelen araştırma ve danışmanlık şirketi Gartner'dan En İyi Müşteri İlişkileri Yönetimi uygulamasıyla ödül kazanan Turkcell, Loyalty Awards'tan Çiftçi Paketi Sadakat Programıyla "En İyi Teknoloji Kullanımı" kategorisinin de kazananı oldu. Turkcell, Loyalty Awards'tan ayrıca Turkcell Platinum ile "Yılın En İyi Bağlılık Programı" kategorisinde jüri özel ödülünün de sahibi oldu. Londra'da düzenlenen törende Turkcell adına ödülü alan Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Emre Sayın, "Başarılı oluyoruz çünkü müşteriyi 'kral' olarak görüyoruz ve onların ihtiyaçlarına yönelik hizmetler sunuyoruz. Çıkarttığımız paketler, müşterilerimizin yüzde 70'i tarafından kullanılıyor" dedi.
 
Müşteri kaybımız yüzde 6 düştü

Müşterilere yönelik yenilikçi uygulamalarla müşteri kayıp oranlarının da son bir yılda 6 puan düştüğüne dikkat çeken Emre Sayın, "Çiftçi paketimiz de şu anda 1 milyonu aşkın çiftçi var. Yakında tarım doktoru diye yeni bir servisimizi tanıtacağız. Bu servisle cep telefonu üzerinden kişiye özel zirai danışmanlık hizmeti vermeye başlayacağız. Tarım Doktoru dediğimiz bu servis ile uzmanlarımız çiftçilere ilk elden danışmanlık hizmeti verecek. Geçen yıl 650 bin çiftçiye tarım konusunda eğitim verdik. Çiftçi paketimize ilgi en çok Trakya, Karadeniz ve Çukurova bölgelerinden oluyor" diye konuştu. Emre Sayın, müşteri bazlı hizmetlerine yönelik olarak şu örneği de verdi: "Geçenlerde bir müşterimiz, Erzurum'dan çağrı merkezimizi arayıp, Nar reklamlarımızın durdurulmasını istedi. "Eşim hamile ve bu mevsimde buralarda nar bulamıyoruz" dedi. Çağrı merkezindeki çalışanımız, İzmir'den nar bulup, paketleyip, o müşterimize gönderip, özel bir duyarlılık gösterdi."
 
Yurtdışında aslan payını yabancı alıyor

Yurtdışındaki paketler hakkında da bilgi veren Emre Sayın, yurtdışı paket hizmetlerinde 650 yurtdışı operatör ile anlaşmaları olduklarının altını çizdi. Sayın, "Yurtdışında paket kavramını ortaya koyan ilk birkaç operatörden biriyiz. Yabancı operatörler ile pazarlığa otururken dakika başı değil paket olarak anlaşmaya çalışıyoruz. Ancak her halükarda yurtdışı konuşmalardan yabancı operatörler aslan payını alıyor. Örneğin, 170 TL'lik faturanın 100 TL'si yabancı operatöre, 60 TL'si devlete sadece 10 TL'si Turkcell'e kalıyor. Ancak müşteri bizimle muhatap olduğu için biz müşteri memnuniyeti için yurtdışında iyi pazarlıklar yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Türkiye'ye 6 ödül

Londra'da iki gece üst üste düzenlenen iki ödül töreninde Türkiyeli şirketler toplamda 6 ödül kazandı. Pazartesi akşamı düzenlenen Gartner'ın ödül töreninde Turkcell'in dışında Yapı Kredi Bankası ödüle layık görülürken, Loyalty Awards'da ise Opet, Garanti ve Vodafone Türkiye ödül almaya hak kazanan diğer şirketler oldu.
 

Mevduat faizleri güncellendi! İşte 1 milyon TL'nin getirisi Prof. Dr. Naci Görür 5 yeri işaret etti: 'Büyük deprem olabilir' Bakan Güler'den Yunan Bakan'a F-35 yanıtı İBB duyurdu: Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı'nın yapımı başlıyor 'Sosis Partisi: Gıdatopya' animasyonuna inceleme